Skip to content

Andreas Mikkelsen får vänta med debuten

I början av Juni presenterades den helt nya Skoda Fabia R5 . Andreas Mikkelsen, Toksports förste förare som leder WRC2 champion med 79 poäng bara 4 före Kajetan Kajetanowicz som inte kommer till start i Rally Ypres . Efter sin seger i Rally Estonia meddelade Mikkelsen att nästa rally inte är bestämt då man väntar på den nya R5:an. Men på grund av försenade leveranser av reservdelar får Mikkelsen nöja sig med den ”gamla” modellen till Rally Ypres där han är anmäld för Toksport tillsammans med Nikolay Gryazin och Marco Bulacia. Enligt källor är det väldigt osäkert om det blir överhuvudtaget någon WRC2 debut för nya modellen i år , om det blir så blir det i RACC rallyt i oktober.

I 2021 års Rally Ypres vanns WRC2 klassen av Finländaren Jari Huttunen då för Hyundai , i år kommer Finländaren till start för M-Sport i Ford Fiesta Mk11 . Ingen av Hyundais WRC2 förare Teemu Suninen eller Fabrizo Zaldivar är anmälda till asfaltsrallyt i helgen.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter