Skip to content

Andreas Mikkelsen får vänta med debuten

I början av Juni presenterades den helt nya Skoda Fabia R5 . Andreas Mikkelsen, Toksports förste förare som leder WRC2 champion med 79 poäng bara 4 före Kajetan Kajetanowicz som inte kommer till start i Rally Ypres . Efter sin seger i Rally Estonia meddelade Mikkelsen att nästa rally inte är bestämt då man väntar på den nya R5:an. Men på grund av försenade leveranser av reservdelar får Mikkelsen nöja sig med den ”gamla” modellen till Rally Ypres där han är anmäld för Toksport tillsammans med Nikolay Gryazin och Marco Bulacia. Enligt källor är det väldigt osäkert om det blir överhuvudtaget någon WRC2 debut för nya modellen i år , om det blir så blir det i RACC rallyt i oktober.

I 2021 års Rally Ypres vanns WRC2 klassen av Finländaren Jari Huttunen då för Hyundai , i år kommer Finländaren till start för M-Sport i Ford Fiesta Mk11 . Ingen av Hyundais WRC2 förare Teemu Suninen eller Fabrizo Zaldivar är anmälda till asfaltsrallyt i helgen.

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter