Skip to content

WRC2 vinnaren diskvalificerad

Finländaren Teemu Suninen utsågs som klassegrare i Rally Finland , men efter den slutliga besiktningen blev Suninen fråntagen segern och diskades från rallyt efter ett beslut sent på söndags kvällen. Anledningen till diskningen var att främre stötfångare inte överensstämde med homoligiseringen. Mini vikten på stötfångare skall vara 4510 gram Suninens Hyundai i20 stötfångare vägde 3931 gram . Teamet Red Grey medgav att att den främre stötfångaren inte var en originaldel som tillverkats av Hyundai Motorsport utan en kopia och att den användes som ersättning för den ursprungliga stötfångaren under testerna . och delarna monterades felaktigt på bilen enligt Red Geys team chef Andrea Cisotti.

Fia teknikerna gjorde även efterkontroll på de två andra Hyundai i20 Farbrizio Zaldivar och Hayden Paddon men där visade det sig att den främre stötfångare följde homoligiseringen och vägde 5090 gram respektive 5000 gram

Efter diskningen tillföll segern till Emil Lindholm Toksport Skoda Fabia R5, Tvåa Egon Kaur Volkswagen Polo Gti och trea Hayden Paddon Hyundai i20 R5

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter