Skip to content

Kampen tätnar i Finska VM rallyt

// Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

VM ledaren Kalle Rovanperä inledde dagen på en fjärde plats 17,4 efter rallyledaren i Finland Ott Tänak , och har under dagen knappat in på Estländaren som inte är nöjd med bilen,och inför lördagens två kvarstående sträckor är skillnaden mellan de båda 11,5 och Rovanperä övertog andra platsen på SS16 från Esapekka Lappi som nu är 5.7 efter Rovanperä. på en tredjeplats. Elfyn Evans på en betryggande fjärde plats 9,8 bakom Lappi men har över minuten tillgodo på Thierry Neuville som är femma men jagas av Takamoto Katsuta som har 7,2 upp till Neuville. M-Sports fjärde förare Pierre-Louis Loubet är bäste Ford Puma förare på en sjunde plats 56,3 upp till Katsuta , Loubet som inte är nominerad för Märkesteam poäng , Gus Greensmith är den enda förare som kan ta märkes VM poäng i den ställning som är nu med en åttonde plats efter att Craig Breen fått bryta efter träffat en sten, om det blir omstart är ännu oklart. Jari Huttunen som fick tekniska problem på sin Puma under gårdagen har tappat mycket tid och är på en femtonde plats totalt och Adrien Fourmaux som kört av och tappat är på en 23 plats dryga 21 minuter efter topp åtta.
Teemu Suninen WRC har fortfarande ledningen men jagas av Toksports Emil Lindholm och inför de återstående två sträckor av dagen skiljer det 7,7 sekunder mellan de båda finländarna. I WRC3 klassen, ser ut också att bli hemmaseger genom Lauri Jonna som leder med med över 2 minuter i sin Ford Fiesta Rally 3 före tjecken Jan Cerny även han Ford Fiesta Rally 3.

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter