Skip to content

Ott Tänak 3,8 sekunders ledning inför lördagen

Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Hyundais Ott Tänak tog ledningen redan på dagens första sträcka , och har sedan haft en sekundkamp med Esapekka Lappi Toyota . som tagit flest sträcksegrar, 4 medan Tänak tagit två. Tänak har haft ledning under dagen som mest med 8,3 sekunder före Lappi som avslutade dagen med två sträcksegrar och knappade in på Ott. Inför morgondagen rally Finlands längsta etapp 150,30 SS kilometer skiljer det bara 3,8 mellan de båda. Elfyn Evans trea 19,3 efter . Kalle Rovanperä fyra 21,0 som vanligt är försiktig första dagen så vi får nog se honom ta några sträcksegrar imorgon, speciellt som det väntas bli regn som är hans favorit underlag. Craig Breen i Ford Puma var med i topp fyra under förmiddagen har tappat till en femte plats och jagas av Toyotas Takamoto Katsuta 3 sekunder efter. Thierry Neuville som tagit sina två sträcksegrar på de två superspecial sträckorna är på sjunde plats 50,2 efter teamkamraten Tänak . Pierre-Louis Loubet på en åttonde plats 10,7 efter Neuville, Greensmith som inte varit nöjd med sin körning under dagen på en nionde plats är 1,7 efter team teamkamraten Loubet. Jari Huttunen som gör sin första start i Rally 1 Ford Puma var på en åttonde plats efter SS8 men tekniska problem på sin Puma på SS9 och tappade över minuten och är över 6 minuter från topp trion. Hemmaföraren Teemu Suninen tog ledningen direkt i WRC 2 klassen och leder klassen inför morgondagen med 19,4 sekunder före Emil Lindholm som övertog andra platsen på sista sträckan från Mikko Heikkilä med 0,3 sekunder. JWRC föraren Sami Pajari som gör sin andra start i karriären i WRC 2 är på en fjärde plats 26,5 efter Suninen.
För Oliver Solberg blev det ett kort rally som 300 meter in på dagens första sträcka Laukaa 1 11,75 km fick sladd och träffade en sten och bilen rullade det såg ut som man skulle kunna göra en omstart på lördagen men efter Fia Safety kontroll beslutade Hyundai teamet att Oliver inte skulle göra omstart i rallyt.

Secto Rally Finlands andra dag startar redan kl 07,08 svensk tid med Päijälä 20,19 km som SS11 och avslutas med Vekkula 20,65 km kl 17,38 svensk tid. En etapp på 150,30 SS kilometer och den längsta i rallyt.

Dela

Läs mer

Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...
Sebastien Ogiers 100:e podium
Sebastien Ogier och Vincetnt Landadis segrade i ett dramatiskt Rally...
Dramat fortsätter i Croatia, Ogier ny ledare
Det har varit en kamp mellan Neuville och Evans under...
Det blir en rafflande sista etapp i Croatia rally
Ända sedan SS1 på fredag har det varit sekundkamp mellan...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter