Skip to content

Ott Tänak 3,8 sekunders ledning inför lördagen

Hyundais Ott Tänak tog ledningen redan på dagens första sträcka , och har sedan haft en sekundkamp med Esapekka Lappi Toyota . som tagit flest sträcksegrar, 4 medan Tänak tagit två. Tänak har haft ledning under dagen som mest med 8,3 sekunder före Lappi som avslutade dagen med två sträcksegrar och knappade in på Ott. Inför morgondagen rally Finlands längsta etapp 150,30 SS kilometer skiljer det bara 3,8 mellan de båda. Elfyn Evans trea 19,3 efter . Kalle Rovanperä fyra 21,0 som vanligt är försiktig första dagen så vi får nog se honom ta några sträcksegrar imorgon, speciellt som det väntas bli regn som är hans favorit underlag. Craig Breen i Ford Puma var med i topp fyra under förmiddagen har tappat till en femte plats och jagas av Toyotas Takamoto Katsuta 3 sekunder efter. Thierry Neuville som tagit sina två sträcksegrar på de två superspecial sträckorna är på sjunde plats 50,2 efter teamkamraten Tänak . Pierre-Louis Loubet på en åttonde plats 10,7 efter Neuville, Greensmith som inte varit nöjd med sin körning under dagen på en nionde plats är 1,7 efter team teamkamraten Loubet. Jari Huttunen som gör sin första start i Rally 1 Ford Puma var på en åttonde plats efter SS8 men tekniska problem på sin Puma på SS9 och tappade över minuten och är över 6 minuter från topp trion. Hemmaföraren Teemu Suninen tog ledningen direkt i WRC 2 klassen och leder klassen inför morgondagen med 19,4 sekunder före Emil Lindholm som övertog andra platsen på sista sträckan från Mikko Heikkilä med 0,3 sekunder. JWRC föraren Sami Pajari som gör sin andra start i karriären i WRC 2 är på en fjärde plats 26,5 efter Suninen.
För Oliver Solberg blev det ett kort rally som 300 meter in på dagens första sträcka Laukaa 1 11,75 km fick sladd och träffade en sten och bilen rullade det såg ut som man skulle kunna göra en omstart på lördagen men efter Fia Safety kontroll beslutade Hyundai teamet att Oliver inte skulle göra omstart i rallyt.

Secto Rally Finlands andra dag startar redan kl 07,08 svensk tid med Päijälä 20,19 km som SS11 och avslutas med Vekkula 20,65 km kl 17,38 svensk tid. En etapp på 150,30 SS kilometer och den längsta i rallyt.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter