Skip to content

Dubbelt Hyundai inför fredagen

Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Det är dubbelt Hyundai i efter Rally Finlands inledande superstage Harju 1 3,48 km. Thierry Neuville snabbast på tiden 2,41,7 och Ott Tänak 1,2 efter. Takamoto Katsuta på en tredje plats trots hybridproblem på sträckan , Katsuta därmed bäst Toyota förare 2,6 efter Neuville. Rovanperä +2,7 fyra, Elfyne Evans femma +3,2. Jari Huttunen som gör sin allra första start i Rally 1 i M-Sports Ford Puma delar femte platsen med Evans. och är snabbast av M.Sportsförarna. Oliver Solberg på en sjunde plats .

Imorgon Fredag fortsätter rallyt med 9 sträckor på totalt 124,91 km, Där rallyts längsta sträcka Lankamaa 21,69 km körs två gånger. Första start 08,00 lokal tid och fredagen avslutas med Sahloinen-Meksi 15,70 km som kvällsträcka med första start kl 20,06

Lördagens etapp är den längsta 150,30 SS km fördelat på 7 sträckor , där det är bara en sträcka under 20 km Patajoki 13,75 km. Lördagen innehåller bara en en service mitt på dagen. Rally Finland avslutas på söndag med 4 sträckor på totalt 43,92 km , där Power Stage sträckan Ruuhimäki 11,12 km avslutar kl 13,18 lokal tid

Du följer hela rallyt på vår live update HÄR

Dela

Läs mer

3 svenska juniorer i Rally Liepäja
58 förare är anmälda till fjärde deltävlingen i ERC TET...
Monte-Carlo rallyt flyttar igen
Rallye Monte Carlo beslutade 2022 att flytta från GAP till...
Rovanperä inlett förhandlingar med Hyundai
Kalle Rovanperäs kontrakt med Toyota går ut i år efter...
Thierry Neuville första årsseger
Belgaren Thierry Neuville/Martjin Wydaeghe tog sin 18:e WRC seger i...
Kraftigt regn på power stage oroar
I jämfört med de två tidigare etapperna av det Italienska...
Neuville ny ledare inför sista dagen
Dramatiken fortsätter i Italien och Rally Sardinien. Inför de fyra...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter