Skip to content

Dags för Secto Rally Finland 2022

Idag (torsdag) är det dags för åttonde deltävlingen av årets WRC, Secto Rally Finland . som är tillbaka som sommartävling efter att 2021 varit ett höstrally. Men sommaren lyser med sin frånvaro idag torsdag är det lite vått men en behaglig temperatur. Har regnat i natt runt rallybasen Jyväskylä som gjort dagens shakedown och superspecialen Harju 1 våt.

Esapekka Lappi som vann här 2017 i en Toyota Yaris är tillbaka i Toyota Teamet och gör sin första hemmastart i Rally 1 Yarisen. Oliver Solberg är förste svensk i WRC/Rally 1 klassen sen 2015 då P-G Andersson blev åtta i en Ford Fiesta WRC. M-Sports WRC2 förare Jari Huttunen gör debut i Rally 1 för det engelska Ford teamet. JWRC föraren o hemmaföraren Sami Pajari gör sin andra start i WRC 2 för Toksport. Teemu Suninen får väl räknas som favorit i WRC2 i sin Hyundai i20 N.

Rallyt startar idag kl 9 med shakedown Rannankilä på 4,8 km , Som vanligt i Finska VM rallyt kör man populära Harju som en superspecial ikväll med start 19,08 lokal tid 18,08 svensk tid. Fortsätter imorgon fredag med 8 sträckor, Lördag 8 med avslutning på söndag med 4 sträckor. Årets finska rallyt väntas bli det snabbaste någonsin.

Du följer hela rallyt på vår live uppdate. HÄR . Här kan du även ge kommentarer , ställa frågor på vår live chatt.

OBS . Nu kan du se hela aktuella menyn i mobilversionen.

Dela

Läs mer

3 svenska juniorer i Rally Liepäja
58 förare är anmälda till fjärde deltävlingen i ERC TET...
Monte-Carlo rallyt flyttar igen
Rallye Monte Carlo beslutade 2022 att flytta från GAP till...
Rovanperä inlett förhandlingar med Hyundai
Kalle Rovanperäs kontrakt med Toyota går ut i år efter...
Thierry Neuville första årsseger
Belgaren Thierry Neuville/Martjin Wydaeghe tog sin 18:e WRC seger i...
Kraftigt regn på power stage oroar
I jämfört med de två tidigare etapperna av det Italienska...
Neuville ny ledare inför sista dagen
Dramatiken fortsätter i Italien och Rally Sardinien. Inför de fyra...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter