Skip to content

Dags för Secto Rally Finland 2022

Idag (torsdag) är det dags för åttonde deltävlingen av årets WRC, Secto Rally Finland . som är tillbaka som sommartävling efter att 2021 varit ett höstrally. Men sommaren lyser med sin frånvaro idag torsdag är det lite vått men en behaglig temperatur. Har regnat i natt runt rallybasen Jyväskylä som gjort dagens shakedown och superspecialen Harju 1 våt.

Esapekka Lappi som vann här 2017 i en Toyota Yaris är tillbaka i Toyota Teamet och gör sin första hemmastart i Rally 1 Yarisen. Oliver Solberg är förste svensk i WRC/Rally 1 klassen sen 2015 då P-G Andersson blev åtta i en Ford Fiesta WRC. M-Sports WRC2 förare Jari Huttunen gör debut i Rally 1 för det engelska Ford teamet. JWRC föraren o hemmaföraren Sami Pajari gör sin andra start i WRC 2 för Toksport. Teemu Suninen får väl räknas som favorit i WRC2 i sin Hyundai i20 N.

Rallyt startar idag kl 9 med shakedown Rannankilä på 4,8 km , Som vanligt i Finska VM rallyt kör man populära Harju som en superspecial ikväll med start 19,08 lokal tid 18,08 svensk tid. Fortsätter imorgon fredag med 8 sträckor, Lördag 8 med avslutning på söndag med 4 sträckor. Årets finska rallyt väntas bli det snabbaste någonsin.

Du följer hela rallyt på vår live uppdate. HÄR . Här kan du även ge kommentarer , ställa frågor på vår live chatt.

OBS . Nu kan du se hela aktuella menyn i mobilversionen.

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter