Skip to content

Oliver tror på det snabbaste Finska rallyt

Oliver Solberg blir den första svensk sedan P-G Anderssons start 2015 i WRC klassen. Oliver som var nöjd med reccen inför det Finska Rallyt som startar i morgon, som vanligt med shakedown på förmiddagen och en superspecial på kvällen. Själv säger Oliver att det är svårt att ha några förväntningar efter allt strul som varit hittills i år. Men ser framemot att få flyga lite grann.
-” I Finland handlar det mycket om att bilar skall flyga. Känslan inne i bilen, när allt fungerar och kartläsaren Elliot säger att jag ska ”flat out” över ett hopp är väldigt speciell. Trots att trepunktsbältet är åtdragna supertight runt överkroppen, höjer man sig ändå lite i sätet över hoppen. Plötsligt upphör allt ljud från hjulen och marken och det blir nästan tyst i några ögonblick. Sedan landar du, och all action börjar igen. ” Säger Solberg, som tror att det kan bli det snabbaste finska rallyt någonsin, med snitthastigheter runt 140 km/h . Rekordet i Finland har Kris Meeke från 2016 med en snitthastighet på 126,62 km/h. .

Oliver Solberg har inte ställt några förväntningar på sig själv, men tror på ett bra resultat efter att man gjort lite justeringar på Hyundaien inför helgen, som börjar med en shakedown imorgon förmiddag (torsdag) och en superspecial på kvällen, innan allvaret drar igång på fredagen med en etapp, 124,91 ss km 9 sträckor där Rallyts längsta sträcka ingår Lankamaa,21,69 km. Lördagen fortsätter med 150,30 SS km fördelat på 8 och årets Secto Rally Finland avslutas på söndagen med 4 sträckor på 43,92 där Power Stage sträckan Ruuhimäki avslutar.

Du följer hela rallyt på vår Live Uppdate Här Och startlistor med mera på Här

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter