Skip to content

Oliver tror på det snabbaste Finska rallyt

Photographer: Romain Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Oliver Solberg blir den första svensk sedan P-G Anderssons start 2015 i WRC klassen. Oliver som var nöjd med reccen inför det Finska Rallyt som startar i morgon, som vanligt med shakedown på förmiddagen och en superspecial på kvällen. Själv säger Oliver att det är svårt att ha några förväntningar efter allt strul som varit hittills i år. Men ser framemot att få flyga lite grann.
-” I Finland handlar det mycket om att bilar skall flyga. Känslan inne i bilen, när allt fungerar och kartläsaren Elliot säger att jag ska ”flat out” över ett hopp är väldigt speciell. Trots att trepunktsbältet är åtdragna supertight runt överkroppen, höjer man sig ändå lite i sätet över hoppen. Plötsligt upphör allt ljud från hjulen och marken och det blir nästan tyst i några ögonblick. Sedan landar du, och all action börjar igen. ” Säger Solberg, som tror att det kan bli det snabbaste finska rallyt någonsin, med snitthastigheter runt 140 km/h . Rekordet i Finland har Kris Meeke från 2016 med en snitthastighet på 126,62 km/h. .

Oliver Solberg har inte ställt några förväntningar på sig själv, men tror på ett bra resultat efter att man gjort lite justeringar på Hyundaien inför helgen, som börjar med en shakedown imorgon förmiddag (torsdag) och en superspecial på kvällen, innan allvaret drar igång på fredagen med en etapp, 124,91 ss km 9 sträckor där Rallyts längsta sträcka ingår Lankamaa,21,69 km. Lördagen fortsätter med 150,30 SS km fördelat på 8 och årets Secto Rally Finland avslutas på söndagen med 4 sträckor på 43,92 där Power Stage sträckan Ruuhimäki avslutar.

Du följer hela rallyt på vår Live Uppdate Här Och startlistor med mera på Här

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter