Skip to content

Miljöprotester i samband med Rally Finland

Den finska miljörörelsen Elokapina planerar demonstrationer i samband med helgens Rally Finland i Jyväskylä , rapporterar sajten Rallit.fi. Elopkapina är kända för sina spektakulära protester. Enligt rörelsen är VM rallyt ett skyltfönster för fordonsindustrin
-” Även om fordonsindustrin strävar efter att utveckla låg-nollutsläppsbilar och bränslen, orsakar det med sin överproduktion global uppvärmning och förlust av natur . Rallybranschen ökar överkonsumtion .Eftersom vi inte vill se på från sidlinjen mitt i en klimatnödsituation , när naturresurserna används för onödig underhållning, är det dags för rallyrevolt.” skriver Elokapina på sina sociala medier. Rörelsen säger inte var och när den planerade demonstrationen kommer hållas. Finska Yle säger på sin hemsida att polisen hittills inte fått in några rapporter om demonstrationer i samband med VM rallyt . Men kommer att förbereda sig för protester.

Den finska Miljöorganisation är känd för sina olagliga och demonstrationer som lett till upplopp och polisingripande.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter