Skip to content

Miljöprotester i samband med Rally Finland

Den finska miljörörelsen Elokapina planerar demonstrationer i samband med helgens Rally Finland i Jyväskylä , rapporterar sajten Rallit.fi. Elopkapina är kända för sina spektakulära protester. Enligt rörelsen är VM rallyt ett skyltfönster för fordonsindustrin
-” Även om fordonsindustrin strävar efter att utveckla låg-nollutsläppsbilar och bränslen, orsakar det med sin överproduktion global uppvärmning och förlust av natur . Rallybranschen ökar överkonsumtion .Eftersom vi inte vill se på från sidlinjen mitt i en klimatnödsituation , när naturresurserna används för onödig underhållning, är det dags för rallyrevolt.” skriver Elokapina på sina sociala medier. Rörelsen säger inte var och när den planerade demonstrationen kommer hållas. Finska Yle säger på sin hemsida att polisen hittills inte fått in några rapporter om demonstrationer i samband med VM rallyt . Men kommer att förbereda sig för protester.

Den finska Miljöorganisation är känd för sina olagliga och demonstrationer som lett till upplopp och polisingripande.

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter