Skip to content

JWRC mästaren kör WRC2 i sitt hemmarally

Sami Pajari blev den första Finska förare att vinna Junior champion någonsin 2021, I år leder han JWRC /WRC3J inför sista deltävlingen, Acropolisrallyt 8-11 September, på samma poäng 85 som Jon Armstrong efter två raka segrar Portugal och Estland . I helgens kommande Rally Finland gör 20 åringen Pajari sin andra start i hemmarallyt i karriären tillsammans med kartläsaren Enni Mälkönen i en Toksports Skoda Fabia R2 . Första var i årets Rally Sardinien där det blev en imponerande fjärde plats i WRC2 Junior, femma i WRC2 open. Trots sin framgång i Sardinien är Sami fast besluten att starten i hemmarallyt bara är för att lära sig och skaffa erfarenhet -” jag kommer inte titta på resultaten utan fokus blir att jag vill bara lära mig så mycket som möjligt, men med rätt känsla kan det kanske bli bra sträcktider igen” säger Pajari. Mitt fokus i år ligger på JWRC och ta ännu en junior titel.

AV 17 anmälda i WRC2 klassen till Rally Finland är 7 hemmaförare och 4 av de i Skoda Fabia, Emil Lindholm, Sami Pajari, Teemu Asunmaa , Mikko Heikkä. Övriga Teemu Suninen, Riku Tahko Hyundai i20 N, och Eerik Pietarinen i en Volkswagen Polo GTi .

Fullständig anmälningslista hittar HÄR

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter