Skip to content

JWRC mästaren kör WRC2 i sitt hemmarally

Sami Pajari blev den första Finska förare att vinna Junior champion någonsin 2021, I år leder han JWRC /WRC3J inför sista deltävlingen, Acropolisrallyt 8-11 September, på samma poäng 85 som Jon Armstrong efter två raka segrar Portugal och Estland . I helgens kommande Rally Finland gör 20 åringen Pajari sin andra start i hemmarallyt i karriären tillsammans med kartläsaren Enni Mälkönen i en Toksports Skoda Fabia R2 . Första var i årets Rally Sardinien där det blev en imponerande fjärde plats i WRC2 Junior, femma i WRC2 open. Trots sin framgång i Sardinien är Sami fast besluten att starten i hemmarallyt bara är för att lära sig och skaffa erfarenhet -” jag kommer inte titta på resultaten utan fokus blir att jag vill bara lära mig så mycket som möjligt, men med rätt känsla kan det kanske bli bra sträcktider igen” säger Pajari. Mitt fokus i år ligger på JWRC och ta ännu en junior titel.

AV 17 anmälda i WRC2 klassen till Rally Finland är 7 hemmaförare och 4 av de i Skoda Fabia, Emil Lindholm, Sami Pajari, Teemu Asunmaa , Mikko Heikkä. Övriga Teemu Suninen, Riku Tahko Hyundai i20 N, och Eerik Pietarinen i en Volkswagen Polo GTi .

Fullständig anmälningslista hittar HÄR

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter