Skip to content

10 Rally 1 anmälda till Ypres

Idag presenterades anmälningslistan till Asfaltsrallyt Ardeca Ypres Rally 18-21 Augusti. M-Sport som de senaste WRC rallyn haft 4 förare anmälda, kommer bara med 3 förare till det Belgiska rallyt, Craig Breen, Gus Greensmith och Adrien Fourmaux , Fransmannen Pierre Louis Loubet får avstå. I WRC 2 Jari Huttunen. Hyundai kommer med Ott Tänak,Thierry Neuville och Oliver Solberg varken Teemu Suninen eller Fabrizo Zaldivar är anmälda för teamet WRC2 . Toyota kommer med den vanliga uppställningen , Kalle Rovanperä, Elfyn Evans, Esapekka Lappi och Takamoto Katsuta . I WRC2 klassen är både Andreas Mikkelsen, Marco Bulacia och Nikolay Gryazin anmälda för Toksport , dock kör Gryazin utanför WRC 2 poäng. Saknas gör WRC2 tvåan polacken Kajetan Kajetanowicz som är enbart 3 poäng efter Mikkelsen. Däremot är trean Yohan Rossel, som är 17 poäng efter Skoda föraren Mikkelsen i tabellen anmäld i sin Citroen C3 bland de 20 anmälda i klassen där unge japanen Osamo Fukunaga blir intressant att följa i Belgien. Tre förare är anmälda i WRC3 klassen Tjecken Carny, Italienaren Brazzoli och ungraren László alla i Ford Fiesta Rally 3 . Övriga klasser RC2 15, RC3 4,RC4 13 ,RC5 13 och övriga 47 st.

Det belgiska Ypres rallyt kördes för första gången förra året som ett WRC event som vanns av Hyundais föraren och hemmaföraren Thierry Neuville före Craig Breen även han i Hyundai , Årets VM ledare Kalle Rovanperä Toyota tog en tredje plats.

Tidschema och fullständig anmälningslista hittar du här

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter