Skip to content

10 Rally 1 anmälda till Ypres

// Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Idag presenterades anmälningslistan till Asfaltsrallyt Ardeca Ypres Rally 18-21 Augusti. M-Sport som de senaste WRC rallyn haft 4 förare anmälda, kommer bara med 3 förare till det Belgiska rallyt, Craig Breen, Gus Greensmith och Adrien Fourmaux , Fransmannen Pierre Louis Loubet får avstå. I WRC 2 Jari Huttunen. Hyundai kommer med Ott Tänak,Thierry Neuville och Oliver Solberg varken Teemu Suninen eller Fabrizo Zaldivar är anmälda för teamet WRC2 . Toyota kommer med den vanliga uppställningen , Kalle Rovanperä, Elfyn Evans, Esapekka Lappi och Takamoto Katsuta . I WRC2 klassen är både Andreas Mikkelsen, Marco Bulacia och Nikolay Gryazin anmälda för Toksport , dock kör Gryazin utanför WRC 2 poäng. Saknas gör WRC2 tvåan polacken Kajetan Kajetanowicz som är enbart 3 poäng efter Mikkelsen. Däremot är trean Yohan Rossel, som är 17 poäng efter Skoda föraren Mikkelsen i tabellen anmäld i sin Citroen C3 bland de 20 anmälda i klassen där unge japanen Osamo Fukunaga blir intressant att följa i Belgien. Tre förare är anmälda i WRC3 klassen Tjecken Carny, Italienaren Brazzoli och ungraren László alla i Ford Fiesta Rally 3 . Övriga klasser RC2 15, RC3 4,RC4 13 ,RC5 13 och övriga 47 st.

Det belgiska Ypres rallyt kördes för första gången förra året som ett WRC event som vanns av Hyundais föraren och hemmaföraren Thierry Neuville före Craig Breen även han i Hyundai , Årets VM ledare Kalle Rovanperä Toyota tog en tredje plats.

Tidschema och fullständig anmälningslista hittar du här

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter