Skip to content

ERC ledaren Llarena snabbast på QS

Spanjoren Efren Llrena som inför helgens sjätte deltävling Rally De Roma Capitale leder ERC totalt , var snabbast på dagens QS stage som inledde det italienska asfaltsrallyt utanför Rom. Tvåa på kvalificerings sträckan hemmaföraren Andrea Crugnola. Tvåan i ERC tabellen Spanjoren Nil Solans var anmäld till rallyt men fick inte ihop budgeten och tvingades lämna återbud . På den efterföljande shakedown var Ungraren Miklos Csomos i Skoda Fabia två sekunder före Renault Alpline föraren Raphaël Astier. Robert Virves som vann 17 specialsträckor i Rally Estonia tillsammans med Julia Thulin, fick fjärde bästa tid i sin Ford Fiesta Rally 3 och var snabbast i den klassen. Virves som fått byta kartläsare i Rom Capitale rallyt till Hugo Magalhäes då Julia inte hade möjlighet att vara med i Italien . Viktor Hansen fortsätter sitt deltagande i Rally4 klassen och fick tionde bästa tiden på den långa 4,07 km Shakedown Fumone sträckan.

Rally de Roma Capitale fortsätter ikväll med en superspecial på 1,70 km , Lördagen börjar med en kort sträcka på 5 km innan rallyts näst längsta sträcka Santopadre-Fontana Liri 29,08 som körs första varvet som SS3 och körs även som SS7 den nästa sträcka för lördagen . Rallyt avslutas på söndagen med 6 sträckor bland annat med rallyts längsta Rocca di Cave-Subiaco 32,30 km som körs två gånger .

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter