Skip to content

ERC ledaren Llarena snabbast på QS

// @World / Red Bull Content Pool //

Spanjoren Efren Llrena som inför helgens sjätte deltävling Rally De Roma Capitale leder ERC totalt , var snabbast på dagens QS stage som inledde det italienska asfaltsrallyt utanför Rom. Tvåa på kvalificerings sträckan hemmaföraren Andrea Crugnola. Tvåan i ERC tabellen Spanjoren Nil Solans var anmäld till rallyt men fick inte ihop budgeten och tvingades lämna återbud . På den efterföljande shakedown var Ungraren Miklos Csomos i Skoda Fabia två sekunder före Renault Alpline föraren Raphaël Astier. Robert Virves som vann 17 specialsträckor i Rally Estonia tillsammans med Julia Thulin, fick fjärde bästa tid i sin Ford Fiesta Rally 3 och var snabbast i den klassen. Virves som fått byta kartläsare i Rom Capitale rallyt till Hugo Magalhäes då Julia inte hade möjlighet att vara med i Italien . Viktor Hansen fortsätter sitt deltagande i Rally4 klassen och fick tionde bästa tiden på den långa 4,07 km Shakedown Fumone sträckan.

Rally de Roma Capitale fortsätter ikväll med en superspecial på 1,70 km , Lördagen börjar med en kort sträcka på 5 km innan rallyts näst längsta sträcka Santopadre-Fontana Liri 29,08 som körs första varvet som SS3 och körs även som SS7 den nästa sträcka för lördagen . Rallyt avslutas på söndagen med 6 sträckor bland annat med rallyts längsta Rocca di Cave-Subiaco 32,30 km som körs två gånger .

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter