Skip to content

Kalle Rovanperä gjorde det igen

21 årige Kalle Rovanperä tog hem sin andra raka Estonia seger , den sjunde i karriären

Efter 11 sträcksegrar och ett problemfritt för Toyota föraren, kunde den unga Finländaren Rovanperä ta hem sin sjunde WRC seger i karriären. Rovanperä som liksom de andra rally startar försiktigt var på en fjärde plats efter första sträckan men närmade sig dåvarande ledaren Elfyn Evans , inför fredagens sjunde sträcka hade Kalle bara 14,4sekunder upp till teamkollegan och rallyledaren Evans och på SS9 övertog Rovanperä ledningen utökade den hela tiden och inför söndagens etapp var skillnaden mellan Rovanperä och Evans 29,1 sekunder inför sista sträckan Power Stage sträckan var avståndet 38,4 till Evans.

Rally Estonia segern är den andra på raken då Finländaren vann här 2021 som också var den första WRC segern sedan dess har det blivit ytterligare 7 , varav 5 i år i hans korta karriär som fabriksförare. Det blev även den andra raka segern i WRC då Kalle vann Rally Kenya .

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter