Skip to content

Kalle Rovanperä gjorde det igen

21 årige Kalle Rovanperä tog hem sin andra raka Estonia seger , den sjunde i karriären

Efter 11 sträcksegrar och ett problemfritt för Toyota föraren, kunde den unga Finländaren Rovanperä ta hem sin sjunde WRC seger i karriären. Rovanperä som liksom de andra rally startar försiktigt var på en fjärde plats efter första sträckan men närmade sig dåvarande ledaren Elfyn Evans , inför fredagens sjunde sträcka hade Kalle bara 14,4sekunder upp till teamkollegan och rallyledaren Evans och på SS9 övertog Rovanperä ledningen utökade den hela tiden och inför söndagens etapp var skillnaden mellan Rovanperä och Evans 29,1 sekunder inför sista sträckan Power Stage sträckan var avståndet 38,4 till Evans.

Rally Estonia segern är den andra på raken då Finländaren vann här 2021 som också var den första WRC segern sedan dess har det blivit ytterligare 7 , varav 5 i år i hans korta karriär som fabriksförare. Det blev även den andra raka segern i WRC då Kalle vann Rally Kenya .

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter