Skip to content

Rovanperä !!!

Kalle Rovanperä har kopplat greppet i Rally Estonia

Finländaren Kalle Rovanperä med Jonne Halttunen tog sin första WRC seger i Rally Estonia 2021. Nu är man på väg att ta sin andra raka Estonia seger, efter morgondagens två sträckor skiljer det 11,5 sekunder till tvåan teamkamraten i Toyota Elfyn Evans . Evans som tog sträckseger på sträckan andra kontrade Kalle med en ny sträckseger sin tredje. Hyundais Ott Tänak på tredje plats har tredje föraren i Toyota Esapekka Lappi 1,16,2 efter sig . Thierry Neuville femma 50 sekunder bakom teamkollegan Tänak. Adrien Fourmaux bäste M-Sportförare på en sjätte plats över 2 minuter från topp tre. Oliver Solberg hade en jobbig dag igår med både avåkning och tekniska problem på sin Hyundai och tappade flera minuter igår plus att han fick tidstillägg för sen ankomst till TC efter service igår och är på en 27 plats i totalen över 12 minuter efter. Robert Virves med kartläsaren Julia Thulin började dagen med en sträckseger i WRC3 Junior klassen och tagit fyra extra poäng i JWRC klassen lika många SS segrar i rallyt som klassledaren Pajari .
Andreas Mikkelsen leder WRC2 klassen 11,4 sekunder före Teemu Suninen i Hyundai. Bulacia trea 51,1 efter.

Efter fyra sträckor är dags för middagsservice och dagen avslutas med ytterligare innan dagens etapp avslutas med en superspecial Tartu 2 1,66 km kl 18,08 svensk tid . Du följer rally på vår live uppdate.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter