Skip to content

Rovanperä !!!

Kalle Rovanperä har kopplat greppet i Rally Estonia

Finländaren Kalle Rovanperä med Jonne Halttunen tog sin första WRC seger i Rally Estonia 2021. Nu är man på väg att ta sin andra raka Estonia seger, efter morgondagens två sträckor skiljer det 11,5 sekunder till tvåan teamkamraten i Toyota Elfyn Evans . Evans som tog sträckseger på sträckan andra kontrade Kalle med en ny sträckseger sin tredje. Hyundais Ott Tänak på tredje plats har tredje föraren i Toyota Esapekka Lappi 1,16,2 efter sig . Thierry Neuville femma 50 sekunder bakom teamkollegan Tänak. Adrien Fourmaux bäste M-Sportförare på en sjätte plats över 2 minuter från topp tre. Oliver Solberg hade en jobbig dag igår med både avåkning och tekniska problem på sin Hyundai och tappade flera minuter igår plus att han fick tidstillägg för sen ankomst till TC efter service igår och är på en 27 plats i totalen över 12 minuter efter. Robert Virves med kartläsaren Julia Thulin började dagen med en sträckseger i WRC3 Junior klassen och tagit fyra extra poäng i JWRC klassen lika många SS segrar i rallyt som klassledaren Pajari .
Andreas Mikkelsen leder WRC2 klassen 11,4 sekunder före Teemu Suninen i Hyundai. Bulacia trea 51,1 efter.

Efter fyra sträckor är dags för middagsservice och dagen avslutas med ytterligare innan dagens etapp avslutas med en superspecial Tartu 2 1,66 km kl 18,08 svensk tid . Du följer rally på vår live uppdate.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter