Skip to content

Glenn Olsson lämnar Svenska Rallyt

. Foto: Håkan Strandman VF

8 månader innan rally sweden 2023, beslutar Glenn Olsson att lämna VD posten i Svenska Rallyt AB.

Rally Sweden som numera ägs av helt av Svenska Bilsportförbundet ha redan startat jakten på en ny VD till Svenska VM Rallyt.
Anna Nordkvist Bilsportförbundets generalsekreterare :
-: Just nu är ett av idrottssveriges absolut roligaste jobb ledigt”. säger Nordkvist i ett pressmeddelande.
Glenn Olsson tillträdde som VD i 2012 lämnar nu efter 10 år, Glenn som varit med att få den största förändringen i rallyts historia , flytten till Umeå från Värmland.
-”Det har varit otroligt roliga och fantastiska år på Rally Sweden, Jag är verkligen stolt över vad vi åstadkommit och den utvecklingsresa som rallyt gjort, Flytten till Umeå var ingen lätt resa och efter tio år som VD är det nu dags för nya utmaningar, säger Glenn Olsson och fortsätter

Rally Sweden har sin bas i Umeå nu vilket innebär även att jag behöver vara mer på plats där och ännu mer hemifrån och den lösningen är inte långsiktig för mig och familjen, förklara Olsson som nu valt att avsluta sin tjänst som Vd för Rally Sweden.

Premiären i Umeå för Rally Sweden blev lyckad. Både publikt och ekonomiskt. Ytterligare två år som VM-arrangör finns kvar på avtalet som Svenska Bilsportförbundet har med VM-promotorn.

– Det är naturligtvis ett stort avbräck för Rally Sweden och förbundet som är ägare av rallyt. Vi tappar en duktig, erfaren person som har väldigt mycket kunskap om hur VM-rallyt ska drivas. Det blir en ny situation for oss alla. Glenn har under åren gjort ett enormt arbete med att lyfta, stärka och befästa Rally Sweden som ett professionellt idrottsevent och dessutom skapat ett starkt kommersiellt varumärke för Rally Sweden. Så det blir en utmaning, säger Anna Nordkvist, Generalsekreterare för Svensk Bilsport och ordförande i Rally Sweden.

Om dryga sex månader körs nästa Rally Sweden.

– Det är snart. Men vi kommer tillsätta en ersättare efter Glenn för rallyt och arbetet med det pågår för fullt just nu. Målbilden är att så snart som möjligt ha den personen på plats för att denne ska kunna gå lite parallellt med Glenn under en övergångsperiod. Samtidigt så finns det en stor kompetens bland de som under åren funnits med och genomfört rallyt och även en positiv anda från Umeå att utveckla Rally Sweden, säger Anna Nordkvist som tillsammans med förbundets ordförande Roger Engström och vice ordförande Ninna Hansson Engberg reser till VM-rallyt i Estland till helgen för samtal och lärdomar om hur andra länder arrangerar.

Exakt sista dag för Glenn Olsson är inte satt.
– Nej, det är inte klart och jag vill även hinna göra ett bra avslut för alla parter. Jag vill att rallyt fortsatt vara en framgång, säger Glenn Olsson som nu kan blicka tillbaka på över tio år som ansvarig för Rally Sweden.

– Det är så mycket minnen som jag tar med mig från den här tiden. Otroliga tävlingar, fantastiska förare och team. Men det jag tror jag kommer sakna mest är alla som varit med och genomfört rallyt. Alla i den återkommande tävlingsledningen och alla funktionärer under dessa år. Utan dem kan man inte genomföra ett VM-rally avslutar Glenn Olsson.


Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter