Skip to content

Elfyn Evans i Estonia ledning

Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Fyra raka sträcksegrar och ledning för Toyotas Evans i Rally Estonia

Toyotas Elfyn Evans leder Rally Estonia efter fem körda sträckor, 18,7 före fjolårsvinnaren Kalle Rovanperä. Evans som vunnit samtliga hittills 4 körda sträckor , innan det var dags för service uppehöll innan de 4 avslutande sträckor av dagens etapp med bland annat rallyts längsta Peipsääre 24,35 km. Hemmaföraren Ott Tänak är på en tredje plats 22,5 efter Evans, Craig Breen var med i topp tre striden fram till dagens tredje sträcka, när han körde av efter fått problem med styrningen och fick bryta dagens etapp. Oliver Solberg på en tionde plats hittills efter varit missnöjd med bilens grepp, Solberg säger att man kommer gör förändringar på inställningarna inför eftermiddagen. I WRC är Finländaren Emil Lindholm i topp men jagas av teamkamraten i Toksport Andreas Mikkelsen 4,3 efter. Robert Virves med kartläsaren Julia Thulin leder WRC3 Junior men jagas av Sami Pajari skiljer bara 4,4 mellan de båda.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter