Skip to content

Elfyn Evans i Estonia ledning

Fyra raka sträcksegrar och ledning för Toyotas Evans i Rally Estonia

Toyotas Elfyn Evans leder Rally Estonia efter fem körda sträckor, 18,7 före fjolårsvinnaren Kalle Rovanperä. Evans som vunnit samtliga hittills 4 körda sträckor , innan det var dags för service uppehöll innan de 4 avslutande sträckor av dagens etapp med bland annat rallyts längsta Peipsääre 24,35 km. Hemmaföraren Ott Tänak är på en tredje plats 22,5 efter Evans, Craig Breen var med i topp tre striden fram till dagens tredje sträcka, när han körde av efter fått problem med styrningen och fick bryta dagens etapp. Oliver Solberg på en tionde plats hittills efter varit missnöjd med bilens grepp, Solberg säger att man kommer gör förändringar på inställningarna inför eftermiddagen. I WRC är Finländaren Emil Lindholm i topp men jagas av teamkamraten i Toksport Andreas Mikkelsen 4,3 efter. Robert Virves med kartläsaren Julia Thulin leder WRC3 Junior men jagas av Sami Pajari skiljer bara 4,4 mellan de båda.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter