Skip to content

5 Ford Puma Rally 1 till Finland

45 anmälda till Secto Rally Finland 4-7 Augusti , Jari Huttunen gör Rally 1 debut

Esapekka Lappi är tillbaka i Toyota Rally 1 efter fått avstått bilen till Sebastien Ogier . Lappi som tog Toyotas första seger i hemmarallyt 2017. Förutom är teamets line up som vanligt Rovanperä, Evans, Katsuta. M-Sport kommer med fem Rally 1 bilar med bland annat hemmaföraren Jari Huttunen, gör sin första start i Rally 1 för M-sport. Huttunen som kört i teamets WRC2 klass i år efter sitt avhopp från Hyundai, förutom Jari kommer Craig Breen, Gus Greensmith, Pierre-Louis Loubet och Adrien Fourmaux i Ford Pumas färger. Oliver Solberg , Ott Tänak och Thierry Neuville är Hyundais line upp till Finland. Saknas i WRC2 klassen för Toksport gör Andreas Mikkelsen som ersätts av hemmaföraren Emil Lindholm, Nikolay Gryazin är anmäld i WRC2 klassen men både arrangörerna och myndigheter har sagt nej till tävlande från Ryssland och Vitryssland . Intressant start i klassen gör JWRC föraren och hemmaföraren Sami Pajari hans andra start i WRC klassen. Secto Rally Finland körs 4-7 Augusti med huvudort Jyväskylä .

Fullständig Entry List hittar du på hemsidan under Secto rally Finland

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter