Skip to content

Märtin Sesks full pott i Rally Liepäja

Hemmaföraren Märtin Sesks /Renärs Francis dominerade ERC rallyt med 12 sträcksegrar av 12 möjliga och full pott på power stage.

Rally Liepäja dominerades redan från första sträckan av Märtin Sesks som tog sträckseger på samtliga 12 sträckor och full pott på den avslutande Power Stage sträckan. Segern för Sesks är den första ERC segern i karriären för 21 åringen, som gör sin tredje start tillsammans med MRF Tyres teamet. Dominerade Estländaren så var det desto jämnare i efterföljande jakten på de två andra podium platserna. Finländaren Mikka Heikkilä var på en andra plats inför Power Stage, men tappade 11,7 på sträckan och ERC ledaren spanjoren Llarena kunde överta andra platsen från Finländaren som slutade trea. Genom sin andra plats i rallyt och 4 poäng på power stage utökade Spanjoren Llarena sin ERC ledning och har nu 116 poäng, 46 poäng före landsmannen Nil Solans inför de tre återstående ERC deltävlingarna. Tom Kristensson var på en tredje plats när en punktering på SS9 satte stopp för en podiumplats och han slutade på en tolfte plats .
Det blev spansk seger i ERC4 klassen genom Palomo som tog sin andra klasseger för året, i sin Peugeot 2058 Rally 4 och leder ERC4 totalt med 100 poäng , 22 före Mabellini. Svenske Victor Hansen plockade 19 poäng i Liepäja genom en fjärde plats och är även fyra i ERC4 totalen genom sina 41 poäng. Isak Reiersen som gjorde debut i ERC4 debut i helgen tog en sjätte plats i rallyt.

Nästa ERC deltävlingen är asfaltsrallyt Rally di Roma Capitale 22-24 Juli

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter