Skip to content

Tom Kristensson podium plats efter första dagen

Tom Kristensson/ Andreas Johansson ligger på en tredje plats i Rally Liepäja efter första dagen. // @World / Red Bull Content Pool //

MRF Tyres föraren Martin Sesks leder efter första dagen . Tom Kristensson på tredje plats .

Efter första dagen av Rally Liepäja har hemmaföraren Sesks dominerat och leder efter 6 körda sträckor 19,5 före ERC ledaren LLarena, som efter klättrat från 11 plats på första sträckan till andra plats inför morgondagens sex sträckor 22,9 efter Sesks. Tom Kristensson som i förra deltävlingen i Polen tog en andra plats är på en tredje plats i Liepäja rallyt 32,3 efter Sesks och har Finländaren Mikko Heikkilä 6,1 sekunder efter på en fjärde plats. New Zeeländaren Hayden Paddon som gör Europa comeback efter några års frånvaro var på en andra plats fram till tredje sträckan då han fick problem och tappade över 45 sekunder på SS3 ligger på en åttonde plats 1,03,8 efter. Nil Solans som hade exakt samma tid som Kristensson efter SS4 övertog tredje platsen på dagens femte sträcka från Kristensson men tappade på SS6 efter problem och är nu över minuten efter . I ERC 4 Junior leder spanjoren Palomo i en Peugeot 208 , 14,7 före finländaren Herranen i Ford Fiesta . Svenskarna Victor Hansen ligger på en sjunde plats och debutanten i ERC 4 Isak Reiersen jagar på en åttondeplats 16,9 efter Hansen.

Rally Liepäja femte deltävlingen av ERC fortsätter imorgon med 6 sträckor, däribland rallyts längsta sträcka Vecpils 20,23 som inleder med start kl 08.00 svensk tid. Rallyt avslutas med Power Stage Liepäja 18,71 km kl 16,08 svensk tid

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter