Skip to content

Tom Kristensson podium plats efter första dagen

Tom Kristensson/ Andreas Johansson ligger på en tredje plats i Rally Liepäja efter första dagen. // @World / Red Bull Content Pool //

MRF Tyres föraren Martin Sesks leder efter första dagen . Tom Kristensson på tredje plats .

Efter första dagen av Rally Liepäja har hemmaföraren Sesks dominerat och leder efter 6 körda sträckor 19,5 före ERC ledaren LLarena, som efter klättrat från 11 plats på första sträckan till andra plats inför morgondagens sex sträckor 22,9 efter Sesks. Tom Kristensson som i förra deltävlingen i Polen tog en andra plats är på en tredje plats i Liepäja rallyt 32,3 efter Sesks och har Finländaren Mikko Heikkilä 6,1 sekunder efter på en fjärde plats. New Zeeländaren Hayden Paddon som gör Europa comeback efter några års frånvaro var på en andra plats fram till tredje sträckan då han fick problem och tappade över 45 sekunder på SS3 ligger på en åttonde plats 1,03,8 efter. Nil Solans som hade exakt samma tid som Kristensson efter SS4 övertog tredje platsen på dagens femte sträcka från Kristensson men tappade på SS6 efter problem och är nu över minuten efter . I ERC 4 Junior leder spanjoren Palomo i en Peugeot 208 , 14,7 före finländaren Herranen i Ford Fiesta . Svenskarna Victor Hansen ligger på en sjunde plats och debutanten i ERC 4 Isak Reiersen jagar på en åttondeplats 16,9 efter Hansen.

Rally Liepäja femte deltävlingen av ERC fortsätter imorgon med 6 sträckor, däribland rallyts längsta sträcka Vecpils 20,23 som inleder med start kl 08.00 svensk tid. Rallyt avslutas med Power Stage Liepäja 18,71 km kl 16,08 svensk tid

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter