Skip to content

Tom Kristensson podium plats efter första dagen

MRF Tyres föraren Martin Sesks leder efter första dagen . Tom Kristensson på tredje plats .

Efter första dagen av Rally Liepäja har hemmaföraren Sesks dominerat och leder efter 6 körda sträckor 19,5 före ERC ledaren LLarena, som efter klättrat från 11 plats på första sträckan till andra plats inför morgondagens sex sträckor 22,9 efter Sesks. Tom Kristensson som i förra deltävlingen i Polen tog en andra plats är på en tredje plats i Liepäja rallyt 32,3 efter Sesks och har Finländaren Mikko Heikkilä 6,1 sekunder efter på en fjärde plats. New Zeeländaren Hayden Paddon som gör Europa comeback efter några års frånvaro var på en andra plats fram till tredje sträckan då han fick problem och tappade över 45 sekunder på SS3 ligger på en åttonde plats 1,03,8 efter. Nil Solans som hade exakt samma tid som Kristensson efter SS4 övertog tredje platsen på dagens femte sträcka från Kristensson men tappade på SS6 efter problem och är nu över minuten efter . I ERC 4 Junior leder spanjoren Palomo i en Peugeot 208 , 14,7 före finländaren Herranen i Ford Fiesta . Svenskarna Victor Hansen ligger på en sjunde plats och debutanten i ERC 4 Isak Reiersen jagar på en åttondeplats 16,9 efter Hansen.

Rally Liepäja femte deltävlingen av ERC fortsätter imorgon med 6 sträckor, däribland rallyts längsta sträcka Vecpils 20,23 som inleder med start kl 08.00 svensk tid. Rallyt avslutas med Power Stage Liepäja 18,71 km kl 16,08 svensk tid

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter