Skip to content

Battistolli och Zala snabbast på Liepäja QA

Italienaren Albert Battostolli och Vaiadoz Zala från Litauen fick exakt samma tid. Tom Kristensson med i toppen.

Battistolli och Zala fick exakt samma tid 1,52,6 på den 3,77 km långa QA sträckan som inledde femte deltävlingen i ERC Rally Liepäja . Det blev en tät sträcka, bland de sju första skiljde det bara 4 tiondels sekunder , bland de sju finns Tom Kristensson som var tvåa i förra deltävlingen i Polen före vinnaren polacken Marczyk som ej kommer till start i Liepäja. New Zealändaren och före detta WRC föraren Hayden Paddon som gör comeback i Europa efter 3 års frånvaro, med undantag av Rally di Alba tidigare i år, var 1 tiondel från Battistolli och Zala. Nil Solans som kämpar om ERC ledningen med LLarena , Solans var 1 sekund snabbare på QA .

Rally Liepäja startar imorgon lördag 9,00 svensk tid med 5 sträckor, fortsätter på söndag med 5 sträckor med bland annat rallyts längsta sträcka Vecpils 20,23 km , Rallyt avslutas med Power Stage Liepäja 18,71 km kl 16.08 svensk tid.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter