Skip to content

Arctic Rally vill flytta till Februari

// Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Arctic Rally Finland med bas i Rovaniemi vill flytta från Januari till februari för att locka fler VM förare.

Artic Rallys vinterrally i norra Finland brukar normalt köras i mitten av Januari och har lockat en del VM förare som en test inför Svenska Rallyt. Efter att man 2021 fick ersätta Svenska VM rallyt har diskussioner förekommit om att rallyt skulle få VM status. WRC promotorn avslöjade under våren att man gärna skulle vilja se ett vinterrally till i kalendern från 2024. Det finska Lapplands rallyt förekommer i diskussionerna men inget konkret har kommit fram ännu. Som en av förberedelserna till endera, ingå i VM eller ERC vill alltså arrangörerna flytta fram rallyt till i början av Februari. Heikki Poranen ordförande i organisationskommittén säger till finska tidningen Lapin Kansa
-”Vi vill flytta fram rallyt. Monte Carlo Rallyt öppnar VM säsongen i Januari och Svenska Rallyt i mitten av Februari. Vi vill sikta på en tid där emellan för att ge WRC teamen o förarna ökade möjligheter att testa under riktiga vinterförhållanden” Avslutar Heikki Poranen .
En eventuell flytt kommer att ske 2024. 2023 körs rallyt 13-14 Januari.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter