Skip to content

Arctic Rally vill flytta till Februari

Arctic Rally Finland med bas i Rovaniemi vill flytta från Januari till februari för att locka fler VM förare.

Artic Rallys vinterrally i norra Finland brukar normalt köras i mitten av Januari och har lockat en del VM förare som en test inför Svenska Rallyt. Efter att man 2021 fick ersätta Svenska VM rallyt har diskussioner förekommit om att rallyt skulle få VM status. WRC promotorn avslöjade under våren att man gärna skulle vilja se ett vinterrally till i kalendern från 2024. Det finska Lapplands rallyt förekommer i diskussionerna men inget konkret har kommit fram ännu. Som en av förberedelserna till endera, ingå i VM eller ERC vill alltså arrangörerna flytta fram rallyt till i början av Februari. Heikki Poranen ordförande i organisationskommittén säger till finska tidningen Lapin Kansa
-”Vi vill flytta fram rallyt. Monte Carlo Rallyt öppnar VM säsongen i Januari och Svenska Rallyt i mitten av Februari. Vi vill sikta på en tid där emellan för att ge WRC teamen o förarna ökade möjligheter att testa under riktiga vinterförhållanden” Avslutar Heikki Poranen .
En eventuell flytt kommer att ske 2024. 2023 körs rallyt 13-14 Januari.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter