Skip to content

Spansk kamp i Liepäja

Spanjoren Efren LLarena leder ERC efter fem deltävlingar med 24 poäng före landsmannen Nil Solans inför ERC deltävling 5 Rally Liepäja .

Efren Llarena har en seger hittills, Rally Azorerna medan Nil Solans har två segrar som har kört tre av årets deltävlingar senaste Rally Polen fick han bryta på grund av tekniska bekymmer. Solans som inför Rally Polen bytte både bil o team och kör nu i samma team som Tom Kristensson Kowax28B racing de båda kör Hyundai i20 R5 . Både trean i tabellen Simone Tempestini på 55 poäng LLarena kör Skoda Fabia R5 för däckmärket MRF Tyres. Tom Kristensson som i sin första ERC deltävling Rally Polen tog en andra plats är på plats i Liepäja för jaga mer ERC poäng med ett stärkt självförtroende , Intressant start gör fd WRC föraren New Zealändaren Hayden Paddon som är tillbaka i Europa efter några års frånvaro, startar i Liepäja som förberedelse till Rally Estonia om fjorton dagar. Totalt är 19 anmälda anmälda till ERC klassen. I ERC3 blir det en kamp mellan P0lacken Widlak och Estländaren Kasari som är de enda som är anmälda i klassen. ERC4 Junior med svenskarna Isak Reiersen och Victor Hansen båda i Ford Fiesta Rally 4, är ytterligare 12 anmälda . Toksport som i ERC har en egen klass Clio Trophy by Toksport WRT, med enbart Renault Clio Rally 5 finns 7 anmälda där både klassledaren Soria från Argentina med 50 poäng och tvåan Italienaren Cogni med 33 poäng. är bland de 7 startade.

Liepäja börjar med Shakedown på fredag 1 Juli och följs av första specialsträckan lördag morgon. Rallyt avslutas på söndag eftermiddag 3:e Juli

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter