Skip to content

Moncet -” vi är mycket besvikna”

Hyundai lyckades inte i årets Safari rally. En femte plats som bäst

Det Koreanska fabriksteamet med förarna Thierry Neuville, Ott Tänak och Oliver Solberg, Oliver som gjorde sin första start på grus med teamets Rally 1 bil och haft tekniska problem med bilen i stort sett från start till mål lyckades ändå slutföra rallyt med en tiondeplats.
-” På den positiva sidan har det varit ett bättre Safari än vad jag hade förra året. Det är inte det resultatet vi hade hoppats på, men det är en del av rallyt. Mitt tack går till alla mekaniker, utan vilka vi inte skulle ha kunnat nå slutet av Safari Rallyt. Det hade inte varit möjligt om vi inte hade haft deras expertis. Vi vet att vi har som team mycket arbete framöver” säger Oliver Solberg.

Thierry Neuville var den Hyundai förare som lyckades bäst genom sin femte plats och full pott på Power Stage Hell´s Gate . Neuville som även han haft tekniska problem . Ott Tänak som kom från en seger i senaste deltävlingen Rally Sardinien fick ge upp på söndagens förmiddag med trasig servo.

Tillförordnade team chefen Julien Moncet inser att det är mycket jobb att ta tag i inför nästa deltävling om dryga fjorton dagar Rally Estonia
-” Självklart är vi mycket besvikna över rallyt som helhet och vi är alla lite nedstämda av det här resultatet. Det är motorsport. ibland vinner man ibland förlorar man. Vi har identifierat många problem under helgen och redan påbörjat arbetet för att lösa dessa. På den positiva sidan tog Thierry och Oliver sina bilar i mål. Thierry tog maximala PW poäng och Oliver visade återigen sin aldrig uppgivande anda. Ott hade bra fart på söndags morgonen och tog en sträckseger men fick bryta senare med trasig servostyrning. Nu när vi kommer tillbaka till fabriken kommer vi att ha intensiva diskussioner och göra allt vi kan föra att komma väl förbereda till Rally Estonia” avslutar Moncet

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter