Skip to content

4 Toyota i Safari topp

Det blev en dramatisk avslutning på Safari rallyts andra dag. Alla fyra Toyota i topp. Oliver Solberg enda Hyundai förare.

Regn på dagens tre sista sträckor ställde till det för många förare på Rally Safaris andra dag. Neuville körde in i ett träd på sista sträckan och fick bryta. Tidigare under dagen fick Tänak bryta efter tekniska problem. Trots att belgaren Neuville brutit för planerad omstart imorgon är han på en sjätte plats efter fått sina fem minuter enligt superrallyreglerna. Oliver Solberg är den av de tre förarna som klarade dagens svåra etapp. Oliver har haft bra sträcktider på eftermiddagen och är på en sjätte plats i totalen . Kalle Rovanperä utökade sin ledning efter flera sträcksegrar och leder med 40,3 sekunder, trots att han säger inte är i toppform på grund av att han känner sig sjuk. Elfyn Evans tvåa . Takamoto Katsuta kunde överta tredje platsen igen efter att Neuville fått bryta och är 35,3 efter Evans . Sebastien Ogier är ny fyra efter att Hyundai förarna Tänak och Neuville brutit. Ogier kompletterade därmed Toyotas 4 topp. M-Sport har inget lyckat Safari rally , igår fick Fourmaux, Greensmith bryta för omstart idag men efter avåkning för båda blev det att bryta även i dag. Tredje M-Sportsföraren Craig Breen har haft tekniska problem under hela eftermiddagen, trots problem för Irländaren är han på sjunde plats med 6,37,0 sekunder bakom Solberg .

Kajetan Kajetanowicz (POL) and Maciej Szczepaniak (POL)// Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Kajetan Kajetanowicz leder WRC med över 25 minuter till hemmaföraren Armanraaj Rai efter att Amerikanen Sean Johnston fått bryta på näst sista sträckan på dagens etapp . Trea i klassen Karan Patel över timmen efter Kajetan.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter