Skip to content

4 Toyota i Safari topp

Kalle Rovanperä leder Safari Rallyt inför sista dagen // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Det blev en dramatisk avslutning på Safari rallyts andra dag. Alla fyra Toyota i topp. Oliver Solberg enda Hyundai förare.

Regn på dagens tre sista sträckor ställde till det för många förare på Rally Safaris andra dag. Neuville körde in i ett träd på sista sträckan och fick bryta. Tidigare under dagen fick Tänak bryta efter tekniska problem. Trots att belgaren Neuville brutit för planerad omstart imorgon är han på en sjätte plats efter fått sina fem minuter enligt superrallyreglerna. Oliver Solberg är den av de tre förarna som klarade dagens svåra etapp. Oliver har haft bra sträcktider på eftermiddagen och är på en sjätte plats i totalen . Kalle Rovanperä utökade sin ledning efter flera sträcksegrar och leder med 40,3 sekunder, trots att han säger inte är i toppform på grund av att han känner sig sjuk. Elfyn Evans tvåa . Takamoto Katsuta kunde överta tredje platsen igen efter att Neuville fått bryta och är 35,3 efter Evans . Sebastien Ogier är ny fyra efter att Hyundai förarna Tänak och Neuville brutit. Ogier kompletterade därmed Toyotas 4 topp. M-Sport har inget lyckat Safari rally , igår fick Fourmaux, Greensmith bryta för omstart idag men efter avåkning för båda blev det att bryta även i dag. Tredje M-Sportsföraren Craig Breen har haft tekniska problem under hela eftermiddagen, trots problem för Irländaren är han på sjunde plats med 6,37,0 sekunder bakom Solberg .

Kajetan Kajetanowicz (POL) and Maciej Szczepaniak (POL)// Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Kajetan Kajetanowicz leder WRC med över 25 minuter till hemmaföraren Armanraaj Rai efter att Amerikanen Sean Johnston fått bryta på näst sista sträckan på dagens etapp . Trea i klassen Karan Patel över timmen efter Kajetan.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter