Skip to content

M-Sport känner sig starka inför Safari rallyt

M-Sport Ford World Rally Team får tillbaka WRC legenden Sébastien Loeb till Kenya och kommer också att ha den första privata Rally1 bilen med till starten.

Safari Rally Kenya där den niofaldige världsmästaren Sébastien Loeb återvänder till M-Sport teamet för sitt tredje framträdande i Puma Hybrid Rally1 bilen .

-”Kenya är ganska fantastiskt; det är ett rally där jag har flest minnen från, med vilda djur överallt under recce. Jag vet att rallyt är väldigt annorlunda nu än när jag tävlade där senast. Det är mer som ett WRC rally nu, och det är lättare att göra det på det här sättet. Skillnaden för mig, jämfört med de andra rallyn jag har tävlat i i år är att jag inte har någon erfarenhet av etapperna i Kenya, jag har aldrig kört dem förut så det kommer att bli komplicerat.” säger Loeb.

Rallyt återvände till WRC kalendern 2021, med mycket förväntan och spänning efter nästan 20 års frånvaro. M-Sport var med och kämpade om pallen, trots att Fiesta bilarna låg efter med utvecklingen mot Hyundai och Toyota bilarna. 2021 års upplaga av rallyt är en speciell höjdpunkt även för Adrien Fourmaux,som var med i topp fem i stora delar av rallyt och han tog också sin första sträck seger. Det blev en femte plats i rallyt efter team kamraten Gus Greensmith, som tog sin bästa placering på en fjärde plats. För Craig Breen är Rally Kenya helt nytt.

Photo: M-Sport

-”Jag ser mycket fram emot Kenya och att upptäcka det som verkar vara ett riktigt äventyr. För mig kommer jag att upptäcka en ny kontinent, jag har aldrig varit i Afrika förut, så jag kommer att insupa allt.” sa Breen.

-”Det är årets största utmaning och förmodligen det enda rallyt där vi inte kan köra fullt ut på varje sträcka. Vi måste hantera slitaget på bilarna och ha någon form av mekanisk sympati. Det kommer att bli en enorm utmaning; vi var väldigt starka här förra året så vi hoppas få ett bra resultat tillsammans som ett team här i år.”

Greensmith kommer att köra i fabriks teamet tillsammans med Loeb och Breen medan Fourmaux går utanför i den fjärde Puma och Jourdan Serderidis kommer att bli den första privata förare i en Ford Puma Hybrid Rally1 i Kenya.

-”Förra året var ett fantastiskt resultat för teamet, speciellt för mig, jag var verkligen nöjd med det vi gjorde. Kenya är ett riktigt annorlunda rally än andra, det handlar inte bara om tempo och det är lättare att skada bilen eftersom den är så grov. Kenya är verkligen trevligt som en upplevelse, det är en riktigt annorlunda kultur, och jag kommer att bli väldigt glad över att se alla där. Förra året var det många åskådare, jag minns att det i Nairobi var en mängd människor som tittade på bilarna som gick genom huvudstaden.” säger Fourmaux.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter