Skip to content

Hyundai kommer till Kenya med starkt självförtroende

Photo: Dufour Fabien / Hyundai Motorsport GmbH

Hyundai Motorsport hoppas på att kunna bygga vidare på sin första vinst i år, efter Tänak vann i Sardinien för några veckor sen nu när Safari Ralli Kenya står nästa på tur i kalendern.

Teamet kommer med tre bilar till start i Kenya, Thierry Neuville ,Ott Tänak och Oliver Solberg sitter i tredje bilen igen efter att Dani Sordos haft tredje styrningen i Rally Portugal och Sardinen . Hyundai fick äntligen sin första årsseger i Rally Sardinien för en månad sen genom att Ott Tänak som inte haft en seger sedan ersättningstävlingen till Rally Sweden 2021 Arctic Rally Finland..

Neuville ledde safari rallyt förra året innan han tvingades att avbryta på lördagens sista etapp och hoppas nu på ett bättre rally medan Ott Tänak gjorde också en bra insats ifjol, när han slutade på en tredje plats. Estländaren kommer att försöka på en andra raka vinst efter sin o Järveojas imponerande prestation på Sardinien.

”Förra året var min första gång i Kenya och jag har några bra minnen från det. Det var ett riktigt äventyr, eftersom vi fick upptäcka landet, kulturen, det vackra landskapet och djurlivet. . Det är en tuff händelse där du måste hitta en bra balans mellan att pressa hårt och att veta när du ska ta det långsammare. Vädret kan också spela en stor roll. Men jag känner mig bekväm med bilen och i år är vi ute efter revansch, så det är vad vi ser fram emot.” sa Neuville.

”Förra året var Safari Rally Kenya ett otroligt äventyr, men också en ganska stor utmaning. Vi tyckte att det var ett mycket krävande evenemang och det var det, med tuffa vägar och svår terräng som mjuk sand. Det var också tekniskt utmanande, och vi förväntar oss att det blir samma sak den här gången. Som alltid är första prioritet att hålla ihop bilen och avsluta rallyt. Det går att pusha på till 100%, men du måste vara försiktig så att du inte skadar bilen i processen. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på vår vinst på Sardinien och få ännu ett bra resultat i Kenya.” sa Tänak.

Photo: Dufour Fabien / Hyundai Motorsport GmbH

Nästa helg blir Solbergs fjärde start i Hyundai Rally1 bilen, den unge svensken körde i Safari rallyt ifjol i WRC klassen och gjorde några bra sträckresultat innan han körde av.

”Kenya kommer att bli väldigt spännande eftersom det är ett riktigt speciellt rally. Det kommer att bli väldigt krävande och tufft, men jag ser fram emot att tävla där i Hyundai i20 N Rally1. Landet och fansen där är fantastiska, så det är en plats som du alltid ser fram emot, även om det inte gick bra 2021. Men i år finns det nya möjligheter, och vi kommer att gå för det igen. Vädret hade en stor inverkan på förra årets evenemang så vi får se om det är likadant denna helg, det blir en riktig utmaning. Målet är att hitta en bra rytm, hålla bilen i ett stycke och göra ett bra resultat för laget.” sa Solberg.

Safari rallyt börjar på torsdagen med ikoniska super specialen som körs vid Kasarani och fortsätter på fredagen med sex special sträckor indelad i två etapper och avslutas med power stage som går vid ökända Hell´s Gate.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter