Skip to content

Rally Sweden och Rally Finland långtidskontrakt?

// Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Både Rally Sweden och det Finska rallyts kontrakt med WRC promotorn går ut 2024, Nu förhandlas om långtidskontrakt

WRC promotorn och FIA har, som vi berättat tidigare, planer på att utvidga antal tävlingar från dagens 13 till 14 redan nästa år. Men samtidigt dra ner antalet WRC rally i Europa till 7 stycken från 2024 . Både Sveriges och Finlands två års kontrakt med WRC.com går ut 2024. Men redan nu förekommer diskussioner om att ge Sverige o Finland ett längre kontrakt man talar om 3 eller 4 årigt avtal. Om Sverige och Finland för ett nytt kontrakt, vilket är mest troligt efter 2024, så blir det bara 5 andra Europa tävlingar kvar. Det mest sannolika är att Rally Estonia utgår från kalendern från 2024 , och att förutom Sverige o Finland kommer nog RACC, Acropolisrally, Monte Carlo , Kroatien , Portugal finnas kvar. Då blir det ett snörally , 3 grusrallyn , två asfalt, samt Monte Carlos mixad asfalt o vinter i Europa 2024.

Svenska Rallyt som för första gången i historien kördes i Västerbottniska Umeå fick ett nytt två årskontrakt efter tävlingen som var en succé. Den 29 Juni kommer ett förslag på kalender för 2023 och troligen Svenska Rallyts datum för 2023.

Dela

Läs mer

Nytt förslag till Rally 1reglement
Som vi skrivit tidigare finns ett förslag till förändringar av...
Efter fyra år, åtta månader, nio dagar, gör han comeback
2003 blev han världsmästare efter seger i Rally Wales, 1714...
Hur kom WRC förarnas nummer till ?
Från och med 2019år säsong fick all förare i huvudklassen...
M-Sports Adrien Fourmaux ser fram emot Sardinien
Fransmannen Adrien Fourmaux fick efter några turbulenta år i M-Sport...
Mille o Calle förbereder sig inför EM deltävlingen med start i SM
Mille Johansson med kartläsaren Johan Grönvall leder Junior EM, efter...
WRC 2 ledaren Rossel byter kartläsare
Fransmannen Yohan Rossel leder ERC 2 champion med 53 poäng,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter