Skip to content

Rally Sweden och Rally Finland långtidskontrakt?

// Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Både Rally Sweden och det Finska rallyts kontrakt med WRC promotorn går ut 2024, Nu förhandlas om långtidskontrakt

WRC promotorn och FIA har, som vi berättat tidigare, planer på att utvidga antal tävlingar från dagens 13 till 14 redan nästa år. Men samtidigt dra ner antalet WRC rally i Europa till 7 stycken från 2024 . Både Sveriges och Finlands två års kontrakt med WRC.com går ut 2024. Men redan nu förekommer diskussioner om att ge Sverige o Finland ett längre kontrakt man talar om 3 eller 4 årigt avtal. Om Sverige och Finland för ett nytt kontrakt, vilket är mest troligt efter 2024, så blir det bara 5 andra Europa tävlingar kvar. Det mest sannolika är att Rally Estonia utgår från kalendern från 2024 , och att förutom Sverige o Finland kommer nog RACC, Acropolisrally, Monte Carlo , Kroatien , Portugal finnas kvar. Då blir det ett snörally , 3 grusrallyn , två asfalt, samt Monte Carlos mixad asfalt o vinter i Europa 2024.

Svenska Rallyt som för första gången i historien kördes i Västerbottniska Umeå fick ett nytt två årskontrakt efter tävlingen som var en succé. Den 29 Juni kommer ett förslag på kalender för 2023 och troligen Svenska Rallyts datum för 2023.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter