Skip to content

Rally Sweden och Rally Finland långtidskontrakt?

// Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Både Rally Sweden och det Finska rallyts kontrakt med WRC promotorn går ut 2024, Nu förhandlas om långtidskontrakt

WRC promotorn och FIA har, som vi berättat tidigare, planer på att utvidga antal tävlingar från dagens 13 till 14 redan nästa år. Men samtidigt dra ner antalet WRC rally i Europa till 7 stycken från 2024 . Både Sveriges och Finlands två års kontrakt med WRC.com går ut 2024. Men redan nu förekommer diskussioner om att ge Sverige o Finland ett längre kontrakt man talar om 3 eller 4 årigt avtal. Om Sverige och Finland för ett nytt kontrakt, vilket är mest troligt efter 2024, så blir det bara 5 andra Europa tävlingar kvar. Det mest sannolika är att Rally Estonia utgår från kalendern från 2024 , och att förutom Sverige o Finland kommer nog RACC, Acropolisrally, Monte Carlo , Kroatien , Portugal finnas kvar. Då blir det ett snörally , 3 grusrallyn , två asfalt, samt Monte Carlos mixad asfalt o vinter i Europa 2024.

Svenska Rallyt som för första gången i historien kördes i Västerbottniska Umeå fick ett nytt två årskontrakt efter tävlingen som var en succé. Den 29 Juni kommer ett förslag på kalender för 2023 och troligen Svenska Rallyts datum för 2023.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter