Skip to content

Rally Sweden och Rally Finland långtidskontrakt?

Både Rally Sweden och det Finska rallyts kontrakt med WRC promotorn går ut 2024, Nu förhandlas om långtidskontrakt

WRC promotorn och FIA har, som vi berättat tidigare, planer på att utvidga antal tävlingar från dagens 13 till 14 redan nästa år. Men samtidigt dra ner antalet WRC rally i Europa till 7 stycken från 2024 . Både Sveriges och Finlands två års kontrakt med WRC.com går ut 2024. Men redan nu förekommer diskussioner om att ge Sverige o Finland ett längre kontrakt man talar om 3 eller 4 årigt avtal. Om Sverige och Finland för ett nytt kontrakt, vilket är mest troligt efter 2024, så blir det bara 5 andra Europa tävlingar kvar. Det mest sannolika är att Rally Estonia utgår från kalendern från 2024 , och att förutom Sverige o Finland kommer nog RACC, Acropolisrally, Monte Carlo , Kroatien , Portugal finnas kvar. Då blir det ett snörally , 3 grusrallyn , två asfalt, samt Monte Carlos mixad asfalt o vinter i Europa 2024.

Svenska Rallyt som för första gången i historien kördes i Västerbottniska Umeå fick ett nytt två årskontrakt efter tävlingen som var en succé. Den 29 Juni kommer ett förslag på kalender för 2023 och troligen Svenska Rallyts datum för 2023.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter