Skip to content

3 före detta WRC förare i Estlands WRC 2

Andreas Mikkelsen Rally Estonia 2021 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

20 WRC2 förare är anmälda till Rally Estonia 14-17 Juli , varav två är tidigare fabriksförare i Hyundai .

New Zeeländaren Hayden Paddon var förare för Hyundai i både WRC och WRC 2, redan från Hyundais inträde i WRC 2014 och var i det Koreanska bilmärket fram till 2017. 2018 blev det en start för M-Sport i dåvarande WRC2 pro klassen. Nu är han tillbaka i en privatsponsrad Hyundai i20 N . Inför Estonias WRC gör Paddon start i ERC deltävlingen Rally Liepäja 1-3 Juli. Andreas Mikkelsen fick ju lämna Hyundai teamet 2019 och har sedan dess anlitats av det Tyska teamet Toksport WRT i WRC2. Mikkelsen som vann Rally Estland ifjol har haft problem de senaste två starterna i Portugal och Sardinien med sin Skoda Fabia . Mikkelsen vann WRC 2 Championship 2021 ligger för närvarande trea i WRC2 totalen, 12 poäng efter Yohan Rossel som inte kommer till Estland, och en poäng efter teamkollegan i Toksport Nikolay Gryazin inför Estland. Förutom Mikkelsen och Gryazin kommer även Marco Bulacia och Emil Lindholm till start för Toksport. Marco Bulacia som inför Estland byter kartläsare, vilken det blir är inte offentliggjort. Den tredje tidigare WRC föraren Teemu Suninen har tidigare varit fabriksförare för M-Sport , avslutade samarbetet med teamet mitt under säsongen ifjol och är nu i Hyundais WRC2 team tillsammans med Fabrizio Zaldivar.

Haydon Paddon 2016 Rally Finland Photo Victor Engström / Red Bull Content Pool

I Rally 1 klassen är Oliver Solberg tillbaka efter fått avstå Portugal o Sardinien för Dani Sordo . Fjolårets segrare i Estland Kalle Rovanperä Toyota leder VM och får därför gå ut först på de estländska grusvägarna. Craig Breen ifjol för Hyundai var tvåa drygt 59 sekunder efter sitter ju som bekant i M-Sport Ford Puma Rally 1. Craig som hittills har två pallplatser för M-Sport i år. trea i Rally Sweden och en andra plats i Rally Sardinien. Fransmannen Pierre Louis Loubet är tillbaka efter sitt bästa resultat i karriären en fjärde plats i årets Rally Sardinien. Ott Tänak kommer till sitt hemmarally med starkt självförtroende efter sin seger i Sardinien i maj. Tänak som inte fick till det ifjol utan slutade långt ner efter brutit och gjort omstart enligt superrallyreglerna. Esapekka Lappi i år för Toyota, gör sin andra start i det Estniska rallyt, 2019 blev det en sjunde plats då för M-sport.

Kalle Rovanpera (FIN) Jonne Halttunen (FIN) Toyota Gazo WRT Team Chef Jari-Matti Latvala (FIN) Rally Estonia 2021 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Rally 1 klassen
Toyota Gazoo WRT
Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen
Takamoto Katsuta/Aaron Johnston
Eflyn Evans/Scott Martin
Esapekka Lappi/Janne Ferm
M-Sport
Craig Breen/Paul Nagle
Gus Greensmith/Jonas Andersson
Pierre Loius Loubet/Vincent Landais
Adrien Fourmaux/Alexandre Coria
Hyundai WRT
Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe
Ott Tänak/Martin Järveoja
Oliver Solberg/Elliot Edmondson

Rally Estonia 14-17 Juli är sjunde deltävlingen i WRC , den fjärde på grus. Huvud ort är Tartu 18 mil från landets huvudstad Tallin.

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter