Skip to content

3 före detta WRC förare i Estlands WRC 2

20 WRC2 förare är anmälda till Rally Estonia 14-17 Juli , varav två är tidigare fabriksförare i Hyundai .

New Zeeländaren Hayden Paddon var förare för Hyundai i både WRC och WRC 2, redan från Hyundais inträde i WRC 2014 och var i det Koreanska bilmärket fram till 2017. 2018 blev det en start för M-Sport i dåvarande WRC2 pro klassen. Nu är han tillbaka i en privatsponsrad Hyundai i20 N . Inför Estonias WRC gör Paddon start i ERC deltävlingen Rally Liepäja 1-3 Juli. Andreas Mikkelsen fick ju lämna Hyundai teamet 2019 och har sedan dess anlitats av det Tyska teamet Toksport WRT i WRC2. Mikkelsen som vann Rally Estland ifjol har haft problem de senaste två starterna i Portugal och Sardinien med sin Skoda Fabia . Mikkelsen vann WRC 2 Championship 2021 ligger för närvarande trea i WRC2 totalen, 12 poäng efter Yohan Rossel som inte kommer till Estland, och en poäng efter teamkollegan i Toksport Nikolay Gryazin inför Estland. Förutom Mikkelsen och Gryazin kommer även Marco Bulacia och Emil Lindholm till start för Toksport. Marco Bulacia som inför Estland byter kartläsare, vilken det blir är inte offentliggjort. Den tredje tidigare WRC föraren Teemu Suninen har tidigare varit fabriksförare för M-Sport , avslutade samarbetet med teamet mitt under säsongen ifjol och är nu i Hyundais WRC2 team tillsammans med Fabrizio Zaldivar.

Haydon Paddon 2016 Rally Finland Photo Victor Engström / Red Bull Content Pool

I Rally 1 klassen är Oliver Solberg tillbaka efter fått avstå Portugal o Sardinien för Dani Sordo . Fjolårets segrare i Estland Kalle Rovanperä Toyota leder VM och får därför gå ut först på de estländska grusvägarna. Craig Breen ifjol för Hyundai var tvåa drygt 59 sekunder efter sitter ju som bekant i M-Sport Ford Puma Rally 1. Craig som hittills har två pallplatser för M-Sport i år. trea i Rally Sweden och en andra plats i Rally Sardinien. Fransmannen Pierre Louis Loubet är tillbaka efter sitt bästa resultat i karriären en fjärde plats i årets Rally Sardinien. Ott Tänak kommer till sitt hemmarally med starkt självförtroende efter sin seger i Sardinien i maj. Tänak som inte fick till det ifjol utan slutade långt ner efter brutit och gjort omstart enligt superrallyreglerna. Esapekka Lappi i år för Toyota, gör sin andra start i det Estniska rallyt, 2019 blev det en sjunde plats då för M-sport.

Kalle Rovanpera (FIN) Jonne Halttunen (FIN) Toyota Gazo WRT Team Chef Jari-Matti Latvala (FIN) Rally Estonia 2021 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Rally 1 klassen
Toyota Gazoo WRT
Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen
Takamoto Katsuta/Aaron Johnston
Eflyn Evans/Scott Martin
Esapekka Lappi/Janne Ferm
M-Sport
Craig Breen/Paul Nagle
Gus Greensmith/Jonas Andersson
Pierre Loius Loubet/Vincent Landais
Adrien Fourmaux/Alexandre Coria
Hyundai WRT
Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe
Ott Tänak/Martin Järveoja
Oliver Solberg/Elliot Edmondson

Rally Estonia 14-17 Juli är sjunde deltävlingen i WRC , den fjärde på grus. Huvud ort är Tartu 18 mil från landets huvudstad Tallin.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter