Skip to content

V8 Supercare förare gör WRC2 debut

Photo: Mark Horsburgh / Red Bull Content Pool

V8 Supercar föraren Shane van Gisbergen från Nya Zeeland gör WRC2 debut i Rally New Zealand i slutet av September.

33 årige Shane van Gisbergen, som tävlar i den Australienska V8 Supercar serien, där han har tagit två titlar. Kommer nu att göra sin fjärde start i rally under sin långa motorsport karriär. Har tidigare gjort två starter i rally, i en Ford Escort 2020 och med en Skoda Fabia R5 .

Det har tidigare spekulerats mycket om att van Gisbergen ska göra en satsning i WRC2 klassen i år på hemmaplan . Shane kommer nu att hyra en Skoda Fabia R5 från Australienska teamet Race Torque och kommer att ha Australienska rally mästaren Glen Weston i kartläsar stolen i WRC rallyt New Zealand i September . Som förberedelse inför WRC2 debuten planerar man rally Rally Hawke´s Bay 23 Juli.

-” Det har alltid varit en dröm att göra en start men jag har aldrig riktigt haft chansen förut .” Säger van Gisbergen i en intervju med WRC.com.

-”Jag har inga förväntningar på bra resultat. För mig kommer bara att tävla i evenemanget bli en upplevelse, att se scenerna fyllda med fans och att ha serviceparken vid vattnet i Auckland, det kommer att bli ett fantastiskt evenemang. Jag ser fram emot att få vara en del av det. Jag vill bara göra ett bra jobb och vara där i slutet och en del av denna otroliga händelse.”

Ännu så finns det inte så mycket information om sträckorna något annat än att den ikoniska Jack´s Ridge gör en comeback och området kommer att inkludera några special sträckor under Söndagens etapper, inklusive Power Stage, rallyt startar 29 september och avslutas 2 Oktober

Dela

Läs mer

P-G Andersson till start i SM gruspremiären
P-G Andersson kommer till start i Rally Nyköping SM deltävling...
Mille o Calle i Rally Islas Canarias
2 Maj är det dags för andra deltävlingen i ERC,...
Martin Seks i Rally 1 Ford Puma
Sesks och co-drivern Francis Renārs kommer att göra tävlingsdebut med...
FIA Rally Star dominerade i Croatia
Den unga estniska stjärnan Romet Jürgenson tog ledningen i FIA...
Dramatiskt avslut i rally Croatia
Sébastien Ogier gick från tredje till första plats totalt under...
Sebastien Ogiers 100:e podium
Sebastien Ogier och Vincetnt Landadis segrade i ett dramatiskt Rally...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter