Skip to content

V8 Supercare förare gör WRC2 debut

V8 Supercar föraren Shane van Gisbergen från Nya Zeeland gör WRC2 debut i Rally New Zealand i slutet av September.

33 årige Shane van Gisbergen, som tävlar i den Australienska V8 Supercar serien, där han har tagit två titlar. Kommer nu att göra sin fjärde start i rally under sin långa motorsport karriär. Har tidigare gjort två starter i rally, i en Ford Escort 2020 och med en Skoda Fabia R5 .

Det har tidigare spekulerats mycket om att van Gisbergen ska göra en satsning i WRC2 klassen i år på hemmaplan . Shane kommer nu att hyra en Skoda Fabia R5 från Australienska teamet Race Torque och kommer att ha Australienska rally mästaren Glen Weston i kartläsar stolen i WRC rallyt New Zealand i September . Som förberedelse inför WRC2 debuten planerar man rally Rally Hawke´s Bay 23 Juli.

-” Det har alltid varit en dröm att göra en start men jag har aldrig riktigt haft chansen förut .” Säger van Gisbergen i en intervju med WRC.com.

-”Jag har inga förväntningar på bra resultat. För mig kommer bara att tävla i evenemanget bli en upplevelse, att se scenerna fyllda med fans och att ha serviceparken vid vattnet i Auckland, det kommer att bli ett fantastiskt evenemang. Jag ser fram emot att få vara en del av det. Jag vill bara göra ett bra jobb och vara där i slutet och en del av denna otroliga händelse.”

Ännu så finns det inte så mycket information om sträckorna något annat än att den ikoniska Jack´s Ridge gör en comeback och området kommer att inkludera några special sträckor under Söndagens etapper, inklusive Power Stage, rallyt startar 29 september och avslutas 2 Oktober

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter