Skip to content

Oliver Solberg kör Rally 1 i Estland

Oliver Solberg / Aaron Johnston Rally Estonia 2021 i Hyundai I20 R5 Photographer: Jordi Rierola Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Oliver Solberg fick stå över Rally 1 styrning i Rally Sardinien och Portugal. Nu är han tillbaka i Hyundais R1 bil till både Safari och Estonia

Oliver som inför årets säsong delar Hyundais tredje Rally 1 bil med Dani Sordo . Hittills har det blivit 3 Rally 1 styrningar för Solberg , med en sjätte plats som bäst i Svenska Rallyt . Både i Monte Carlo och Croatien fick han bryta . Monte Carlo efter förgiftning och Croatien blev den avåkning. Nästa helg är det dags för Rally Kenya för Oliver och kartläsaren Elliot Edmondsson som gör sin allra första start i det exotiska Kenya rallyt. I fjolårets Kenya rallyt var det Aaron Johnston som läste noterna för Solberg. Det är även nu klart att det blir start i Rally Estonia, för första gången i Hyundai:s I20 R1 bil. Ett rally som Oliver kört tidigare fyra gånger i både WRC2 och WRC 3 med vinst i klassen 2020 i en Volkswagen Polo Gti R5 . I både Kenya och Estonia är förutom Solberg , Ott Tänak och Thierry Neuville anmälda för Hyundai i RC 1 klassen.

Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Hur det blir med fler styrningar i RC1 klassen , beror dels på hur Hyundai kommer ligger till i Märkes VM tabellen och vilka Dani Sordo vill köra. Sordo som varit Hyundai trogen sen man klev in som Märkes team 2014 och har i sina två starter för teamet i år tagit mycket viktiga märkespoäng för teamet med 2 tredje platser som resultat. Sordo är även den Hyundai förare som brutit minst rally under åren. I förar VM tabellen har Sordo 34 poäng, Oliver Solberg 8. I märkes VM har det Koreanska bilmärket 39 poäng till Toyota . Att Sordo kommer att sättas in i ytterligare deltävlingar är väl ingen tvekan om, men Solberg har den fördelen att kört kommande Rally Finland och Rally Ypres medan Sordo aldrig lyckats bra i Finland och inte kört Ypres tidigare. Återstår då Grekland , New Zealand , Spanien och Japan. Sordo kör i Spanien är en självklarhet . Men vilka blir det mer ? , I Grekland blev det en fjärde plats ifjol för Dani som körde i Rally New Zealand 2012 då i en Mini John Cooper WRC. I Rally Japan har varken Sordo eller Solberg kört tidigare. Det förekommer även diskussioner inom teamet att man sätter in en fjärde bil om man ser möjligheten att vinna sin tredje Märkes VM titel .

Dela

Läs mer

Eric Cais i ERC topp inför morgondagen
Eric Cais i Skoda var snabbast på den inledande superspecialen...
Sjuk Mads Östberg fick avbryta sin start i Rally Hungary
Tvåfaldige segraren i Rally Hungary Mads Östberg fick avbryta sin...
Rally legends utökas i BAUHAUS Royal Rally
Med två månader kvar till den andra upplagan av det...
Senaste inför ERC premiären
I helgen är det dags för ERC första deltävling Rally...
New Zeeländaren Paddon varnar för Mads Östberg
2023 års ERC champion Hayden Paddon med kartläsaren John Kennard...
Rally Hungary i nytt format
I helgen startar FIA European Rally Championship den här säsongen...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter