Skip to content

Solberg och Veiby till start i Rallycross EM i Höljes

De båda rallyförarna Oliver Solberg och Ole Christian Veiby kommer att tävla i FIA EuroRX i ERX1 klassen (f.d Supercar) första helgen i Juli, när den andra deltävlingen körs i Höljes.

Oliver Solberg som annars kör i WRC i år för Hyundai, kommer att göra comeback i rallycross, där han kört tidigare innan han bytte fokus till rally. Solberg som är son till 2003 års WRC världsmästaren Petter Solberg, har tidigare tävlat i RallyX Nordic där han 2017 kom på en andra plats i Supercar klassen i sin första säsong med farsans gamla Citroen, DS3 där han vann två deltävlingar. Pappa Petter har också vunnit två World RX titlar med samma bil 2014 och 2015 innan sonen tog över spakarna.

Året därpå, 2018 så tog Solberg sin första RallyX Nordic titel i Supercar, när han vann tre tävlingar och efter säsongen började Solberg fokusera mera på rally, men han gjorde några inhopp i en Peugeot 208 R2 bil i Lettland före han bytte sig till en Volkswagen Polo GTi R5 och började tävla i FIA ERC serien. Solberg körde en ”wildcard” tävling i Höljes år 2020 under pandemin, när han fick en inbjudan att vara med i den så kallade ”All-Star” Magic Weekend och slutade på en tredje plats med sin DS3:a. Han har sedan dess inte kört någon rallycross tävling, men nu gör han en comeback i en före detta GRX Team Hyundai i20 som är byggd av Marcus Grönholm´s VM stall och drivs nu just av Hedströms Motorsport med Peter Hedström i spetsen.

Förutom Solberg så kommer också hans tidigare kollega i Hyundai, Ole Christian Veiby också till start. Veiby som inte har någon WRC styrning i år efter strul med Hyundai så har han nu gjort en comeback i rallycross och tävlar för JC Raceteknik, i en Audi S1 som är byggd av Mattias Ekström´s team EKS. Veiby tävlar full tid i RallyX Nordic men kommer nu att köra sin första EM tävling sen 2015.

Ole Christian Veiby Photo: QNIGAN / JC Raceteknik

Veiby, liksom Solberg körde också i rallycross före han byte till rally, Veiby körde mellan 2014 och 2015 för Volkswagen Dealer Team Sweden i en Volkswagen Polo, teamet drivs av den före detta EM föraren Tommy Kristoffersson och körde tillsammans med Tommy´s son Johan Kristoffersson som har fyra rallycross VM titlar hittills. Veiby gjorde bara två inhopp för teamet 2014 före en full satsning i EM 2015, han vann i Barcelona och fick till en tredje plats i Italien som ledde till en tredje plats i mästerskapet detta år.

Förutom Solberg och Veiby så kommer också många andra stora namn att komma till The Magic Weekend i dom Värmländska skogarna 2-3 Juli, så som Johan Kristoffersson, Anton Marklund, regerande EM mästaren Andreas Bakkerud, Rally SM föraren Stefan Kristensson, GT racing ikonen Enzo Ide, före detta STCC föraren Marius Solberg Hansen och WRC3 föraren Jan Cerny, de två sist nämnda tävlar i RX3 klassen (f.d Super1600).

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter