Skip to content

Solans är nöjd med Polen även om han avbröt rallyt

Nil Solans är relativt positiv och nöjd med Rally Poland som kördes förra helgen även om han gjorde ett misstag och var tvungen att avbryta rallyt på grund av en avåkning.

Spanjoren var på väg att ta över ledningen i ERC1 mästerskapet. Han ledde Rally Poland mestadels av helgen och hade en jämn fight med den lokala talangen Mikolaj Marzcyk, som slutligen vann rallyt när Solans var tvungen att avbryta när han körde av vägen på grund av ett problem med styrningen i sin nya Hyundai i20 N Rally2 bil. Det var Solans och co-driver Marc Marti´s första rally i bilen som var inhyrd från det Polska teamet KOWAX Racing efter att ha säkrat en sista minuten deal för att kunna kör denna tävling.

Det var över ett krön som bilen tog skada, även om han märkte att han kom in för fort och började sakta ned, så blev det en rejäl smäll på styrarmen och fjädringen i högra hörnet av bilen när den slog i en sten. Han fortsatte ändå köra några hundra meter innan han märkte att det var något fel och till slut så bröts styrarmen av, körde av vägen men bilen klarade sig rätt så bra utan några större skador, eftersom han hamnade ute på ett fält.

Även om detta hände så är Solans nöjd med hur rallyt gick och sade efteråt; -”Det var faktiskt en bra helg för oss, åtminstone tills vi hade problem med styrningen, var det ganska trevligt.”-

”Vi har visat bra prestationer i de två föregående rallyn och här gjorde vi samma sak tills problemet uppstod. Nu ska vi försöka fortsätta i Lettland. Hastigheten är liknande där, men underlaget är ganska annorlunda. Jag vill säga grattis till Mikolaj Marczyk för han gjorde ett väldigt, väldigt bra jobb. Han var riktigt snabb och riktigt konsekvent också, så han förtjänade den här segern.”

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter