Skip to content

Solans är nöjd med Polen även om han avbröt rallyt

Photo: @World / Red Bull Content Pool

Nil Solans är relativt positiv och nöjd med Rally Poland som kördes förra helgen även om han gjorde ett misstag och var tvungen att avbryta rallyt på grund av en avåkning.

Spanjoren var på väg att ta över ledningen i ERC1 mästerskapet. Han ledde Rally Poland mestadels av helgen och hade en jämn fight med den lokala talangen Mikolaj Marzcyk, som slutligen vann rallyt när Solans var tvungen att avbryta när han körde av vägen på grund av ett problem med styrningen i sin nya Hyundai i20 N Rally2 bil. Det var Solans och co-driver Marc Marti´s första rally i bilen som var inhyrd från det Polska teamet KOWAX Racing efter att ha säkrat en sista minuten deal för att kunna kör denna tävling.

Det var över ett krön som bilen tog skada, även om han märkte att han kom in för fort och började sakta ned, så blev det en rejäl smäll på styrarmen och fjädringen i högra hörnet av bilen när den slog i en sten. Han fortsatte ändå köra några hundra meter innan han märkte att det var något fel och till slut så bröts styrarmen av, körde av vägen men bilen klarade sig rätt så bra utan några större skador, eftersom han hamnade ute på ett fält.

Även om detta hände så är Solans nöjd med hur rallyt gick och sade efteråt; -”Det var faktiskt en bra helg för oss, åtminstone tills vi hade problem med styrningen, var det ganska trevligt.”-

”Vi har visat bra prestationer i de två föregående rallyn och här gjorde vi samma sak tills problemet uppstod. Nu ska vi försöka fortsätta i Lettland. Hastigheten är liknande där, men underlaget är ganska annorlunda. Jag vill säga grattis till Mikolaj Marczyk för han gjorde ett väldigt, väldigt bra jobb. Han var riktigt snabb och riktigt konsekvent också, så han förtjänade den här segern.”

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter