Skip to content

En perfekt helg för Pellier i ERC4 och ERC4 Junior

Det blev en perfekt helg för den lovande unga Franska talangen Laurent Pellier när han vann i de båda framhjulsdrivna klasserna i Polen förra veckoslutet.

Pellier som tävlar med en Opel Corsa Rally4 bil, lyckades att utöka sin ledning ännu en gång, efter två vinster i rad, han vann den tredje tävlingen i Spanska Rally Islas Canarias förra månaden och nu fick han till det i Rally Poland men denna gång hade han en fartfylld Finländare som visade ett hårt motstånd.

Inför Söndagens sista etapp så hade Fransmannen 2 sekunders fördel till Finländaren, Toni Herranen som annars bara gjorde ett inhopp för tävlingen i en Ford Fiesta Rally4 och var med och utmanade hela tiden från start. I etappens andra sträcka så lyckades Herranen överta ledningen och höll den till näst sista sträckan där Pellier var överlägset snabbare, Fransmannen hade då bara fyra tiondelar av en sekund, när Power Stage skulle avgöra rallyt .

I Power Stage så råkade Herranen göra ett kostsamt misstag när bakdelen av hans Ford gled långt ut i diket och förlorade då många viktiga sekunder, i öppnings splitten var det Herranen som var snabbare och såg ut att bli den som skulle vinna klassen tills detta hände och det ledde till att Pellier lyckades vinna med 10.1 sekunder.

I en intervju efteråt så sade Pellier så här; ”Det var en häftig kamp – det närmaste jag har haft i min karriär, det var en perfekt fight med Herranen och en bra återgång till grus för oss. Hela teamet gjorde ett fantastiskt jobb och vi visade att Opel Corsa också fungerar väldigt bra på den här ytan. Vi är bara glada och njuter av stunden. Det är otroligt!”

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter