Skip to content

Svensk succé i Rally Polen

@World / Red Bull Content Pool

Tom Kristensson tvåa i sin första ERC. Kartläsaren Julia Thulin förde Robert Virves till första ERC3 seger.

Det blev en imponerande andra plats för Tom Kristensson och Andreas Johansson i sin första ERC start . Tom var med i toppen redan från första sträckan . och var på en andra plats efter första etappen på lördagen, 20,4 före Marczyk som tog hand om ledningen efter att ledaren Nil Solans kört av på SS7 och bröt rallyt. Inför söndagens etapp skiljde det 22,9 mellan Marczyk och Kristensson som blev 10 sekunder när man nådde målet på söndags eftermiddagen. Tom nästan gråtfärdig och var överlycklig över sin placering och körning på de Polska svåra vägarna. Skåningen Tom som har haft imponerande resultat de senaste månaderna. Efter samarbete med Kowax teamet har det blivit totalseger i Rajid Polska och SM seger i South Swedish Rally i Maj. Nästa ERC för Tom o Andreas blir Rally Liepäja 1-3 Juli. Planerna finns även för start i både Rally Estonia och Rally Finlands WRC2 klassen.

Robert Virves / Julia Thulin // @World / Red bull Pool /

Det blev även svensk succe i ERC3 klassen. Estländaren Tom Virves med svenskan Julia Thulin för första gången tillsammans och det var första ERC starten för båda, Inte nog med det, var första gången Virves skulle få noter på engelska. Trots detta lyckades man utklassa konkurrenterna i klassen och vinna med över fem minuter till tvåan, Virves landsman Kaspar Kasari . Båda i en M-Sport Polands Ford Fiesta Rally 3. Robert Virves och Julia skulle efter helgens Rally Polen utvärdera rallyt, för att se om det finns förutsättningar för fortsatt samarbete. Bestämmer de två att gå vidare så får vi se Thulin i bland annat årets JWRC där Virves ligger fyra, 11 poäng efter Jon Armstrong inför nästa JWRC, som blir Virves hemmarally Rally Estonia 14-17 Juli.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter