Skip to content

Svensk succé i Rally Polen

@World / Red Bull Content Pool

Tom Kristensson tvåa i sin första ERC. Kartläsaren Julia Thulin förde Robert Virves till första ERC3 seger.

Det blev en imponerande andra plats för Tom Kristensson och Andreas Johansson i sin första ERC start . Tom var med i toppen redan från första sträckan . och var på en andra plats efter första etappen på lördagen, 20,4 före Marczyk som tog hand om ledningen efter att ledaren Nil Solans kört av på SS7 och bröt rallyt. Inför söndagens etapp skiljde det 22,9 mellan Marczyk och Kristensson som blev 10 sekunder när man nådde målet på söndags eftermiddagen. Tom nästan gråtfärdig och var överlycklig över sin placering och körning på de Polska svåra vägarna. Skåningen Tom som har haft imponerande resultat de senaste månaderna. Efter samarbete med Kowax teamet har det blivit totalseger i Rajid Polska och SM seger i South Swedish Rally i Maj. Nästa ERC för Tom o Andreas blir Rally Liepäja 1-3 Juli. Planerna finns även för start i både Rally Estonia och Rally Finlands WRC2 klassen.

Robert Virves / Julia Thulin // @World / Red bull Pool /

Det blev även svensk succe i ERC3 klassen. Estländaren Tom Virves med svenskan Julia Thulin för första gången tillsammans och det var första ERC starten för båda, Inte nog med det, var första gången Virves skulle få noter på engelska. Trots detta lyckades man utklassa konkurrenterna i klassen och vinna med över fem minuter till tvåan, Virves landsman Kaspar Kasari . Båda i en M-Sport Polands Ford Fiesta Rally 3. Robert Virves och Julia skulle efter helgens Rally Polen utvärdera rallyt, för att se om det finns förutsättningar för fortsatt samarbete. Bestämmer de två att gå vidare så får vi se Thulin i bland annat årets JWRC där Virves ligger fyra, 11 poäng efter Jon Armstrong inför nästa JWRC, som blir Virves hemmarally Rally Estonia 14-17 Juli.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg/Elliot Edmondson segrare i tufft WRC 2
Oliver Solberg/Elliot Edmondson kunde ta hem sin andra seger i...
Ott Tänak/Martin Järveoja tog sin andra Chile seger
Ott Tänak och Martin Järveoja dominerade årets Rally Chile och...
Oliver Solberg i 25,3 sekunders ledning inför sista dagen
Oliver Solberg /Elliot Edmondson leder WRC2 klassen inför Rally Chiles...
Tänak går till nattvila med 58,3 sekunder inför sista dagen
M-Sports Ott Tänak har dominerat Rally Chile efter 7 sträcksegrar...
Längsta sträckan rena däckslakten
Rally Chiles längsta sträcka Maria de las Cruces 28,72 km,...
Oliver Solberg tog över ledningen på första sträckan
Efter att WRC2 ledaren tappade över 36 sekunder på dagens...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter