Skip to content

Svensk succé i Rally Polen

Tom Kristensson tvåa i sin första ERC. Kartläsaren Julia Thulin förde Robert Virves till första ERC3 seger.

Det blev en imponerande andra plats för Tom Kristensson och Andreas Johansson i sin första ERC start . Tom var med i toppen redan från första sträckan . och var på en andra plats efter första etappen på lördagen, 20,4 före Marczyk som tog hand om ledningen efter att ledaren Nil Solans kört av på SS7 och bröt rallyt. Inför söndagens etapp skiljde det 22,9 mellan Marczyk och Kristensson som blev 10 sekunder när man nådde målet på söndags eftermiddagen. Tom nästan gråtfärdig och var överlycklig över sin placering och körning på de Polska svåra vägarna. Skåningen Tom som har haft imponerande resultat de senaste månaderna. Efter samarbete med Kowax teamet har det blivit totalseger i Rajid Polska och SM seger i South Swedish Rally i Maj. Nästa ERC för Tom o Andreas blir Rally Liepäja 1-3 Juli. Planerna finns även för start i både Rally Estonia och Rally Finlands WRC2 klassen.

Robert Virves / Julia Thulin // @World / Red bull Pool /

Det blev även svensk succe i ERC3 klassen. Estländaren Tom Virves med svenskan Julia Thulin för första gången tillsammans och det var första ERC starten för båda, Inte nog med det, var första gången Virves skulle få noter på engelska. Trots detta lyckades man utklassa konkurrenterna i klassen och vinna med över fem minuter till tvåan, Virves landsman Kaspar Kasari . Båda i en M-Sport Polands Ford Fiesta Rally 3. Robert Virves och Julia skulle efter helgens Rally Polen utvärdera rallyt, för att se om det finns förutsättningar för fortsatt samarbete. Bestämmer de två att gå vidare så får vi se Thulin i bland annat årets JWRC där Virves ligger fyra, 11 poäng efter Jon Armstrong inför nästa JWRC, som blir Virves hemmarally Rally Estonia 14-17 Juli.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter