Skip to content

Anmälningslistan för Safari Rally Kenya officiellt ute

32 ekipage är nu anmälda till det tuffaste rallyt i FIA World Rally Championship när den officiella listan är ute inför Safari Rallyt som körs från 23 till 26 Juni.

Listan som blev publicerad i mitten av veckan innehåller 12 Rally1-bilar i toppklassen samt 10 bilar i WRC2 kategorin och fem WRC3-bilar som också är väl representerade. Mästerskapsledaren Kalle Rovanperä har en klar ledning inför säsongens sjätte deltävling och han kör i Toyota Gazoo Racing med en Toyota GR Yaris Rally1. 21 åringen får sällskap av Sébastien Ogier som ersätter Esapekka Lappi för rallyt och Elfyn Evans. Takamoto Katsuta som kör utanför huvud teamet i TGR NG kommer till start med en fjärde GR Yaris för den japanska tillverkaren.

M-Sport Ford kommer att ta med fem bilar denna gång också. Där legend Sébastien Loeb återvänder och ansluter till teamet med Craig Breen, Gus Greensmith och Adrien Fourmaux i Ford Puma Rally1-maskiner medan den grekiske föraren Jourdan Serderidis kommer att göra sin första start i den nya generationens bilar, Serderidis är också den första privata föraren som har investerat i en Rally1 bil.

Thierry Neuville och Rally Italia Sardegna vinnaren Ott Tänak representerar Hyundai Motorsport med Hyundai i20 N Rally1 bilar där vår Svenske Oliver Solberg också kommer till start, han ersätter Dani Sordo för rallyt för sin fjärde deltävling för säsongen.

Polska föraren Kajetan Kajetanowicz toppar WRC2 utmanarna i en Skoda Fabia Rally2 evo och Martin Prokop, som kraschade kraftigt där 2021, kommer också att ta med sin Ford Fiesta Rally2 och är sugen på revansch och Sean Johnston som är den tredje icke-Afrikansk ställer upp i en Citroën C3 Rally2. Dom lokala talangerna inkluderar Raajpal Bharij och Gaurav Gill som kör med Skoda Fabia samt Karan Patel och Leroy Gomes, som har anmält sig med varsin Ford Fiesta bilar.

I WRC3 så är det hemmaföraren McRae Kimathi en av flera lokala förare som anmält sig och den enda föraren i klassen som inte är från kontinenten så är Diego Dominguez. Utanför WRC klasserna så är det värt att nämna Nikhil Sachani som är rullstols bunden, han kommer att tävla i den Nationella 4WD klassen i en Mitsubishi Lancer Evoultion X.

Safari Rallyt startar med en shakedown vid Loldia på Onsdags morgonen, på Torsdagen så körs bara en sträcka som är en super special vid den klassiska Kasarani på eftermiddagen innan rallyt officiellt drar igång på allvar på Fredagen med sex sträckor indelad i två etapper. Lördag och Söndag erbjuder också sex sträckor per dag som också är indelad i två etapper och rallyt avslutas med den världskända Power Stage som går vid Hell´s Gate. Totalt så kommer förarna att köra 363.44 kilometer under helgen.

Klicka här för att komma till hela anmälningslistan.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter