Skip to content

Skoda ska analysera motor problemen för Mikkelsen

Andreas Mikkelsens WRC2 titel framgångar har tagit ett stort kliv bakåt efter han har tvingats avbryta två rallyn på grund av motor problem.

Regerande WRC2 världsmästaren från Norge har inte haft det lätt dom två senaste deltävlingarna han har kört när hans Skoda Fabia Rally2 evo från Toksport WRT teamet har haft samma motor problem i Portugal och i Sardinien. Norrmannen ledde WRC2 tabellen när han vann dom två första deltävlingarna i Monte-Carlo och Sverige i början av året men nu har framgången svängt om i fel riktning.

Toksport WRT vet inte ännu vad felen kan orsakas av, teamet har nu skickat de båda motorerna och bilen till Skoda Motorsport för analys men i båda fallen verkar problemet relatera till att bilen fick i sig sand och orsakat så att bilen har bara gått på tre cylindrar och har haft tändnings fel efter att ha kört genom vad det sägs vara djupa hjulspår på sträckorna.

Serkan Duru som är team chef för Toksport WRT har pratat med den Amerikanska nyhetssidan Dirtfish.com och där förklarar han att problemet kan just vara att sand tränger sig in genom luft intagen till motorn.

”För att vara ärlig, det är lite oklart för tillfället, sand kommer över motorhuven. Vi får se, vi väntar. Motorn och bilen har åkt till Škoda och vi får se om en vecka exakt vad som har hänt.” förklarade Duru till Dirtfish.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter