Skip to content

Skoda ska analysera motor problemen för Mikkelsen

Photo: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Andreas Mikkelsens WRC2 titel framgångar har tagit ett stort kliv bakåt efter han har tvingats avbryta två rallyn på grund av motor problem.

Regerande WRC2 världsmästaren från Norge har inte haft det lätt dom två senaste deltävlingarna han har kört när hans Skoda Fabia Rally2 evo från Toksport WRT teamet har haft samma motor problem i Portugal och i Sardinien. Norrmannen ledde WRC2 tabellen när han vann dom två första deltävlingarna i Monte-Carlo och Sverige i början av året men nu har framgången svängt om i fel riktning.

Toksport WRT vet inte ännu vad felen kan orsakas av, teamet har nu skickat de båda motorerna och bilen till Skoda Motorsport för analys men i båda fallen verkar problemet relatera till att bilen fick i sig sand och orsakat så att bilen har bara gått på tre cylindrar och har haft tändnings fel efter att ha kört genom vad det sägs vara djupa hjulspår på sträckorna.

Serkan Duru som är team chef för Toksport WRT har pratat med den Amerikanska nyhetssidan Dirtfish.com och där förklarar han att problemet kan just vara att sand tränger sig in genom luft intagen till motorn.

”För att vara ärlig, det är lite oklart för tillfället, sand kommer över motorhuven. Vi får se, vi väntar. Motorn och bilen har åkt till Škoda och vi får se om en vecka exakt vad som har hänt.” förklarade Duru till Dirtfish.

Dela

Läs mer

Dubbla ledare inför morgondagen
Det kommer bli en rafflande andra dag av Rally Croatia....
0,1 differens inför de två sista sträckorna
Två sträckor återstår av Rally Croatias första dag. SS7 9,48...
Neuville i topp efter förmiddagens 4 sträckor
Rally Croatia fjärde deltävlingen i WRC, första på asfalt startade...
Ogier snabbast på Croatien shakedown
Fjärde deltävlingen av WRC Rally Croatia , startade idag med...
Oliver Solberg i tuff Portugisk WRC2 klass
Anmälningslistan till Vodafone Rally de Portugal (9-12 Maj) är hela...
Idag kom beslutet, inget WRC i Ireland 2025
Motorsport Ireland har idag meddelat att man inte kommer delta...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter