Skip to content

Skoda ska analysera motor problemen för Mikkelsen

Photo: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Andreas Mikkelsens WRC2 titel framgångar har tagit ett stort kliv bakåt efter han har tvingats avbryta två rallyn på grund av motor problem.

Regerande WRC2 världsmästaren från Norge har inte haft det lätt dom två senaste deltävlingarna han har kört när hans Skoda Fabia Rally2 evo från Toksport WRT teamet har haft samma motor problem i Portugal och i Sardinien. Norrmannen ledde WRC2 tabellen när han vann dom två första deltävlingarna i Monte-Carlo och Sverige i början av året men nu har framgången svängt om i fel riktning.

Toksport WRT vet inte ännu vad felen kan orsakas av, teamet har nu skickat de båda motorerna och bilen till Skoda Motorsport för analys men i båda fallen verkar problemet relatera till att bilen fick i sig sand och orsakat så att bilen har bara gått på tre cylindrar och har haft tändnings fel efter att ha kört genom vad det sägs vara djupa hjulspår på sträckorna.

Serkan Duru som är team chef för Toksport WRT har pratat med den Amerikanska nyhetssidan Dirtfish.com och där förklarar han att problemet kan just vara att sand tränger sig in genom luft intagen till motorn.

”För att vara ärlig, det är lite oklart för tillfället, sand kommer över motorhuven. Vi får se, vi väntar. Motorn och bilen har åkt till Škoda och vi får se om en vecka exakt vad som har hänt.” förklarade Duru till Dirtfish.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter