Skip to content

Sesks byter team inför Rally Poland

Photo: FIA ERC

Lettländaren Mārtiņš Sesks som ligger för tillfället på en tredje plats i FIA European Rally Championship mästerskapet efter han vann Azores rallyt tidigare i år så kommer nu att byta team inför Orlen Rally Poland som körs i helgen (10-12 Juni).

Han meddelade i förra veckan att han skulle gå med i Team MRF Tyres för resten av säsongen och i Polen så gör han debuten med däck tillverkaren MRF Tyres, teamet kommer att ha fem bilar till start i Polen där nuvarande ledaren Efrén Llarena från Spanien också är med, de övriga förarna i teamet är Italienaren Simone Campedelli, Norbert Herczig från Ungern och Spanjoren Javier Pardo.

De Polska grus vägarna som ligger runt Mikołajki området påminner mycket på vägarna som körs i Rally Liepāja i Lettland som är hemma tävlingen för Sesks och deltävlingen nu i helgen kommer säkert att bli en lätt match för 22 åringen som kör en Skoda Fabia Rally2-kit bil inhyrd från ProRacing Rally Team i Litauen.

”Det är en riktigt trevlig sak att hända nu under mitten av säsongen, det här ger oss ett nytt lyft för framtiden, så jag är verkligen exalterad.” sa Sesks och fortsatte; ”Jag hoppas verkligen att det här kommer att bli en långsiktig relation och jag vill börja jobba så snart som möjligt i Polen,”

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter