Skip to content

Sesks byter team inför Rally Poland

Lettländaren Mārtiņš Sesks som ligger för tillfället på en tredje plats i FIA European Rally Championship mästerskapet efter han vann Azores rallyt tidigare i år så kommer nu att byta team inför Orlen Rally Poland som körs i helgen (10-12 Juni).

Han meddelade i förra veckan att han skulle gå med i Team MRF Tyres för resten av säsongen och i Polen så gör han debuten med däck tillverkaren MRF Tyres, teamet kommer att ha fem bilar till start i Polen där nuvarande ledaren Efrén Llarena från Spanien också är med, de övriga förarna i teamet är Italienaren Simone Campedelli, Norbert Herczig från Ungern och Spanjoren Javier Pardo.

De Polska grus vägarna som ligger runt Mikołajki området påminner mycket på vägarna som körs i Rally Liepāja i Lettland som är hemma tävlingen för Sesks och deltävlingen nu i helgen kommer säkert att bli en lätt match för 22 åringen som kör en Skoda Fabia Rally2-kit bil inhyrd från ProRacing Rally Team i Litauen.

”Det är en riktigt trevlig sak att hända nu under mitten av säsongen, det här ger oss ett nytt lyft för framtiden, så jag är verkligen exalterad.” sa Sesks och fortsatte; ”Jag hoppas verkligen att det här kommer att bli en långsiktig relation och jag vill börja jobba så snart som möjligt i Polen,”

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter