Skip to content

Pirelli kommer att se över en utveckling av däcken efter Kenya

Photo: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Den Italienska däck tillverkaren Pirelli har nu kommit ut med ny information angående sina rally däck som dom levererar åt Rally VM och efter den sjätte deltävlingen som körs i slutet av månaden i Kenya så kommer tillverkaren att se vilka ändringar på däcken som behövs.

Pirelli som är den enda däck leverantören i serien har haft många problem med däcken sen dom blev valda inför säsongen 2021. Efter de två deltävlingarna i Kroatien och Portugal så har Pirelli fått skarp kritik när förarna har råkat ut för flertal punkteringar. I Kroatien på grund av det dåliga vädret så hade Pirelli med sig bara ett sorts regn däck som är en gammal modell utan några uppdateringar som fick många att förlora tid och i Portugal så var det dom vanliga grus däcken som tog stryk där flertal förare inklusive Sébastien Ogier, Ott Tänak, Craig Breen, Gus Greensmith och andra hade problem med punkteringar på fredagens etapper.

Men nu har däck tillverkaren lovat att kolla in på saken och kommer att analysera grus däcken under Safari Rally Kenya som körs 23-26 Juni för att se hur gruset i Kenya kommer att påverka slitaget och punkteringarna förrän dom tar ett beslut om någon ändring.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter