Skip to content

Pirelli kommer att se över en utveckling av däcken efter Kenya

Den Italienska däck tillverkaren Pirelli har nu kommit ut med ny information angående sina rally däck som dom levererar åt Rally VM och efter den sjätte deltävlingen som körs i slutet av månaden i Kenya så kommer tillverkaren att se vilka ändringar på däcken som behövs.

Pirelli som är den enda däck leverantören i serien har haft många problem med däcken sen dom blev valda inför säsongen 2021. Efter de två deltävlingarna i Kroatien och Portugal så har Pirelli fått skarp kritik när förarna har råkat ut för flertal punkteringar. I Kroatien på grund av det dåliga vädret så hade Pirelli med sig bara ett sorts regn däck som är en gammal modell utan några uppdateringar som fick många att förlora tid och i Portugal så var det dom vanliga grus däcken som tog stryk där flertal förare inklusive Sébastien Ogier, Ott Tänak, Craig Breen, Gus Greensmith och andra hade problem med punkteringar på fredagens etapper.

Men nu har däck tillverkaren lovat att kolla in på saken och kommer att analysera grus däcken under Safari Rally Kenya som körs 23-26 Juni för att se hur gruset i Kenya kommer att påverka slitaget och punkteringarna förrän dom tar ett beslut om någon ändring.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter