Skip to content

Ott Tänak/ Martin Järveoja tillbaka i WRC topp

Estländaren tog hem segern i Rally Sardinien , Första segern sen Arctic Rally Finland 2021.

Det var inte bara Ott Tänaks första seger i år. utan också Hyundai teamets första seger för året. Ott tog hand om ledningen på lördagens första sträcka efter att fredagens ledare Esapekka Lappi körde av på lördagsmorgonen. En ledning som Hyundais Estländare utökade under lördagen och söndagen och kunde vinna med över minuten till M-Sports Craig Breen . Segern för Ott Tänak och Martin Järveoja är den första sen det finska snörallyt 2021. I och med segern klättrade Ott upp till en tredje plats i VM tabellen, bara tre poäng efter Thierry Neuville som bara fick fick 5 poäng med sig från Sardinien genom att vara snabbast på power Stage . Kalle Rovanperä leder fortfarande VM tabellen med sina 120 poäng. Det blev även en tredje plats genom Dani Sordo som på lördagen hade en kamp om placeringen med den stora överraskningen M-Sports Pierre-Louis Loubet som gjorde sitt bästa WRC rally i karriären och slutade fyra. VM Ledaren Kalle Rovanperä bäste Toyota förare med en femte plats.

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter