Skip to content

Ott Tänak/ Martin Järveoja tillbaka i WRC topp

Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Estländaren tog hem segern i Rally Sardinien , Första segern sen Arctic Rally Finland 2021.

Det var inte bara Ott Tänaks första seger i år. utan också Hyundai teamets första seger för året. Ott tog hand om ledningen på lördagens första sträcka efter att fredagens ledare Esapekka Lappi körde av på lördagsmorgonen. En ledning som Hyundais Estländare utökade under lördagen och söndagen och kunde vinna med över minuten till M-Sports Craig Breen . Segern för Ott Tänak och Martin Järveoja är den första sen det finska snörallyt 2021. I och med segern klättrade Ott upp till en tredje plats i VM tabellen, bara tre poäng efter Thierry Neuville som bara fick fick 5 poäng med sig från Sardinien genom att vara snabbast på power Stage . Kalle Rovanperä leder fortfarande VM tabellen med sina 120 poäng. Det blev även en tredje plats genom Dani Sordo som på lördagen hade en kamp om placeringen med den stora överraskningen M-Sports Pierre-Louis Loubet som gjorde sitt bästa WRC rally i karriären och slutade fyra. VM Ledaren Kalle Rovanperä bäste Toyota förare med en femte plats.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter