Skip to content

Nikolay Gryazin WRC2 segrare

Nikolay Gryazin och Konstantin Aleksandrov tog hem WRC2 segern i Rally Sardinien , Första klassegern sedan 2019 Neste Rally Finland 2019

Andreas Mikkelsen var i ledningen fram till lördagens tredje sträcka då motorhaveri satte stopp för norrmannen, ett motorhaveri som var det samma som i Rally Portugal förra månaden. Yohan Rossel som kom till start efter två klassegrar rullade fredagens sista sträcka och fick bryta rallyt . Nikolay Gryazins teamkompis i Toksport med Mikkelsen tog hand om ledningen på SS13 och släppte den aldrig till Spanjoren Jan Solans, trea blev M-Sports Jari Huttunen. Det är tre klasser i årets WRC där Gryazin tog hem segern totalsegern även seger i WRC2 open och WRC2 Junior. JWRC champion 2021 och Finlands första juniorvärldsmästare Sami Pajari gjorde sin allra första start i WRC2 i en Skoda Fabia och imponerade med en femte plats i klassen. Veteranen och tidigare WRC föraren 52 årige Freddy Loix segrade överlägset i klassen WRC2 master med över 5 minuter till Jourdan Serderidis båda i Skoda Fabia

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter