Skip to content

Ott Tänak går mot seger

Ott Tänak leder med 46 sekunder inför de 4 avslutande sträckorna imorgon .

Det blev en rörig avslutning på dagens etapp av Rally Sardinien . En funktionärsmiss gjorde att fyra förare, Loubet, Sordo, Breen och Tänak fick röd flagg . Sträckan hade varit rödflaggad tidigare efter att Adrien Fourmaux körd av blockerat sträckan och stoppad innan man gjorde omstart av sträckan för de fyra förarna men kommunikationsmissen gjorde att en funktionär fortfarande trodde sträckan var rödflaggad.

Ott Tänak har dominerat dagen och har en komfortabel ledning inför de fyra avslutande sträckorna av medelhavsöns WRC rally . Estländaren i Hyundai leder med 46 sekunder före M-Sports Craig Breen och 1.06.08 före teamkollegan Dani Sordo, som vunnit i Sardinen två gånger tidigare. Fyra är fransmannen Loubet i Ford Puma som går mot sitt bästa WRC rally i karriären har, tidigare en femte plats som bäst. Kalle Rovanperä är bäste Toyota förare på en femte plats, dryga 2 minuter efter topptrion. Både Elfyn Evans och Thierry Neuville , Neuville efter rullat på SS13 och Evans med tekniska problem på samma sträcka.

I WRC 2 var Andreas Mikkelsen i komfortabel ledning inför SS13 men tekniska problem på sin Skoda Fabia fick norrmannen att tvingas bryta. Problemet är tydligen samma som i Portugal förra månaden då motorn inte gick som den skulle och la av .

Söndagens avslutande med 4 sträckor startar kl 08.10 med Cala Flumini 12,55 och avslutas med power Stage sträckan Sassari 7,10 km kl 12,18.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter