Skip to content

Ott Tänak går mot seger

Ott Tanak, Martin Jarveoja, Hyundai i20 N Rally 1 Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Ott Tänak leder med 46 sekunder inför de 4 avslutande sträckorna imorgon .

Det blev en rörig avslutning på dagens etapp av Rally Sardinien . En funktionärsmiss gjorde att fyra förare, Loubet, Sordo, Breen och Tänak fick röd flagg . Sträckan hade varit rödflaggad tidigare efter att Adrien Fourmaux körd av blockerat sträckan och stoppad innan man gjorde omstart av sträckan för de fyra förarna men kommunikationsmissen gjorde att en funktionär fortfarande trodde sträckan var rödflaggad.

Ott Tänak har dominerat dagen och har en komfortabel ledning inför de fyra avslutande sträckorna av medelhavsöns WRC rally . Estländaren i Hyundai leder med 46 sekunder före M-Sports Craig Breen och 1.06.08 före teamkollegan Dani Sordo, som vunnit i Sardinen två gånger tidigare. Fyra är fransmannen Loubet i Ford Puma som går mot sitt bästa WRC rally i karriären har, tidigare en femte plats som bäst. Kalle Rovanperä är bäste Toyota förare på en femte plats, dryga 2 minuter efter topptrion. Både Elfyn Evans och Thierry Neuville , Neuville efter rullat på SS13 och Evans med tekniska problem på samma sträcka.

I WRC 2 var Andreas Mikkelsen i komfortabel ledning inför SS13 men tekniska problem på sin Skoda Fabia fick norrmannen att tvingas bryta. Problemet är tydligen samma som i Portugal förra månaden då motorn inte gick som den skulle och la av .

Söndagens avslutande med 4 sträckor startar kl 08.10 med Cala Flumini 12,55 och avslutas med power Stage sträckan Sassari 7,10 km kl 12,18.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter