Skip to content

Pierre Louis Loubet överraskningen i förkortat Sardinien

Toyotas Esapekka Lappi leder dag 1 av Rally Sardinien . Pierre Louis Loubet bästa M-Sport förare med en tredje plats

Thierry Neuville, Elfyn Evans , Ott Tänak och Esapekka Lappi har alla haft ledningen i Rally Sardiniens första dag . En dag som skulle varit 9 sträckor men de två sista sträckorna fick strykas av tekniska skäl. Hyundais Thierry Neuville var i ledningen efter torsdagens enda sträcka , men tappade över 15 sekunder och Elfyn Evans kunde överta ledningen 4,7 före Ott Tänak och överraskningen Pierre Louis Loubet på en tredje plats 5,0 efter. Toyotas Elfyn Evans tappade ledningen på tredje sträckan efter tekniska problem som visade sig vara orsak till att Evans fick bryta dagens nästa sträcka. Esapekka Lappi kunde överta ledningen 1,9 före Ott Tänak Hyundai. Tänak övertog ledningen och höll den fram till dagens sista sträcka SS7 då han bara hade drift på tre däck . Lappi kunde därmed överta ledningen igen och leder med 0,7 inför morgondagen . Loubet kämpade om tredje platsen med team kollegan i M-Sport Breen som tappade på SS7 och Loubet kunde överta tredjeplatsen med 0,4 sekunders marginal till teamkollegan inför morgondagen. VM Ledaren Kalle Rovanperä som fått gått ut först på samtliga sträckor och spåra är dryga minuten efter. Thierry Neuville som var med i toppen på förmiddagen fick tekniska problem på sin Hyundai under förmiddagen och rasade ner i fältet är dryga 2 minuter efter på nionde plats.

I WRC leder Andreas Mikkelsen 15,8 före Nicolay Gryazin . Teemu Suninen var trea fram till transporten på SS8 men fick bryta med dämpar problem, men efter som SS8 blev struken så slipper Finländaren något tidstillägg enligt superrallyreglerna , och om han gör omstart är han fortfarande på en tredje plats.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter