Skip to content

Pierre Louis Loubet överraskningen i förkortat Sardinien

Toyotas Esapekka Lappi leder dag 1 av Rally Sardinien . Pierre Louis Loubet bästa M-Sport förare med en tredje plats

Thierry Neuville, Elfyn Evans , Ott Tänak och Esapekka Lappi har alla haft ledningen i Rally Sardiniens första dag . En dag som skulle varit 9 sträckor men de två sista sträckorna fick strykas av tekniska skäl. Hyundais Thierry Neuville var i ledningen efter torsdagens enda sträcka , men tappade över 15 sekunder och Elfyn Evans kunde överta ledningen 4,7 före Ott Tänak och överraskningen Pierre Louis Loubet på en tredje plats 5,0 efter. Toyotas Elfyn Evans tappade ledningen på tredje sträckan efter tekniska problem som visade sig vara orsak till att Evans fick bryta dagens nästa sträcka. Esapekka Lappi kunde överta ledningen 1,9 före Ott Tänak Hyundai. Tänak övertog ledningen och höll den fram till dagens sista sträcka SS7 då han bara hade drift på tre däck . Lappi kunde därmed överta ledningen igen och leder med 0,7 inför morgondagen . Loubet kämpade om tredje platsen med team kollegan i M-Sport Breen som tappade på SS7 och Loubet kunde överta tredjeplatsen med 0,4 sekunders marginal till teamkollegan inför morgondagen. VM Ledaren Kalle Rovanperä som fått gått ut först på samtliga sträckor och spåra är dryga minuten efter. Thierry Neuville som var med i toppen på förmiddagen fick tekniska problem på sin Hyundai under förmiddagen och rasade ner i fältet är dryga 2 minuter efter på nionde plats.

I WRC leder Andreas Mikkelsen 15,8 före Nicolay Gryazin . Teemu Suninen var trea fram till transporten på SS8 men fick bryta med dämpar problem, men efter som SS8 blev struken så slipper Finländaren något tidstillägg enligt superrallyreglerna , och om han gör omstart är han fortfarande på en tredje plats.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter