Skip to content

Andreas Mikkelsen siktar på att återta ledningen i WRC2

Andreas Mikkelsen Eriksen Torstein // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool //

Den regerande WRC2-mästaren Andreas Mikkelsen är en av favoriterna till WRC2-segern i
den femte omgången av FIA World Rally Championship. Toksport WRT-teamkamraten Marco Bulacia vill ta sina första WRC2 poäng.

Mer än hälften av den 39 deltagare starka RC2-klassen förlitar sig på ŠKODA FABIA Rally2. Till Medelhavsön kommer den regerande WRC2-mästaren Andreas Mikkelsen och co-driver Torstein Eriksen från Norge jagar sin tredje seger i kategorin för säsongen bakom ratten på sin ŠKODA FABIA Rally2 evo. De unga lagkamraterna delar också en FABIA Rally2 EVO. Marco Bulacia/Marcelo Der Ohannesian hoppas på sitt första mästerskaps poäng för säsongen. Andreas Mikkelsen vann kategorin i Monte Carlo och i Sverige. Norrmannen från det av ŠKODA Motorsport stödda teamet Toksport WRT hoppade sedan frivilligt över Rally Croatia och avslutade inte Rally Portugal. – ”Jag brinner naturligtvis för revansch. Efter lovande testkörningar är vi väl förberedda med vår ŠKODA FABIA Rally2 EVO för de sardiniska grusbanorna,” säger Mikkelsen .
Mikkelsen blickar framåt, som för närvarande ligger tio poäng efter WRC2-ledaren i totalen Yohan Bonato i en Citrèn. Mikkelsens Toksport WRT-teamkamrat Marco Bulacia har haft en olycklig säsong hittills. 21-åriga ynglingen från Bolivia har ännu inte tagit sina första 2022 poäng. Trots detta är han positiv när han kommer till Sardinien: ”Det måste fungera en dag. Förra året kunde jag avsluta Rally Sardinien som trea i WRC2. Jag vill bygga vidare på den erfarenheten.” säger Bulacia. Tidigare FIA European Rally Champion Chris Ingram reser som ledare för WRC2 Junior. klassificeringen till Sardinien. Han delar en ŠKODA FABIA Rally2 evo som körs av Toksport WRT med sin kollega britten Craig Drew.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter