Skip to content

Andreas Mikkelsen siktar på att återta ledningen i WRC2

Den regerande WRC2-mästaren Andreas Mikkelsen är en av favoriterna till WRC2-segern i
den femte omgången av FIA World Rally Championship. Toksport WRT-teamkamraten Marco Bulacia vill ta sina första WRC2 poäng.

Mer än hälften av den 39 deltagare starka RC2-klassen förlitar sig på ŠKODA FABIA Rally2. Till Medelhavsön kommer den regerande WRC2-mästaren Andreas Mikkelsen och co-driver Torstein Eriksen från Norge jagar sin tredje seger i kategorin för säsongen bakom ratten på sin ŠKODA FABIA Rally2 evo. De unga lagkamraterna delar också en FABIA Rally2 EVO. Marco Bulacia/Marcelo Der Ohannesian hoppas på sitt första mästerskaps poäng för säsongen. Andreas Mikkelsen vann kategorin i Monte Carlo och i Sverige. Norrmannen från det av ŠKODA Motorsport stödda teamet Toksport WRT hoppade sedan frivilligt över Rally Croatia och avslutade inte Rally Portugal. – ”Jag brinner naturligtvis för revansch. Efter lovande testkörningar är vi väl förberedda med vår ŠKODA FABIA Rally2 EVO för de sardiniska grusbanorna,” säger Mikkelsen .
Mikkelsen blickar framåt, som för närvarande ligger tio poäng efter WRC2-ledaren i totalen Yohan Bonato i en Citrèn. Mikkelsens Toksport WRT-teamkamrat Marco Bulacia har haft en olycklig säsong hittills. 21-åriga ynglingen från Bolivia har ännu inte tagit sina första 2022 poäng. Trots detta är han positiv när han kommer till Sardinien: ”Det måste fungera en dag. Förra året kunde jag avsluta Rally Sardinien som trea i WRC2. Jag vill bygga vidare på den erfarenheten.” säger Bulacia. Tidigare FIA European Rally Champion Chris Ingram reser som ledare för WRC2 Junior. klassificeringen till Sardinien. Han delar en ŠKODA FABIA Rally2 evo som körs av Toksport WRT med sin kollega britten Craig Drew.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter