Skip to content

Tom tog sin första SM seger

Tom Kristensson och Andreas Johansson tog sin första SM seger i helgens South Swedish Rally .

Tom och Andreas kom till SM deltävlingen South Swedish Rally med starkt självförtroende efter totalseger i det Polska mästerskapets deltävling Raijd Podiaski . Skåningen Tom kom till SM deltävlingen i Älmhult i sin Hyundai i20 R5 och tog ledningen redan på fredagens första sträcka, en ledning som han aldrig släppte trots bara 3 sträcksegrar. Toms seger i SM rallyt är den första totalsegern i karriären. Två blev Jari Liiten och trea Thomas Thunström. För SM ledaren P-G Andersson började rallyt dramatiskt redan på första sträckan då en remskiva satte stopp för fortsatt färd på fredagen. Man lyckades reparera felet och P-G kunde göra en omstart på lördagen och redan på första sträckan blev det sträckseger som blev ytterligare 7 sträckor innan målgång och som slutade med en trettonde plats totalt.

NMS Bodens Michael Wikström tog sin andra raka seger i klassen Nationella 4WD i sin Ford Fiesta WRC , före Albert Friberg i en Mitsubishi Lancer Evo 1X. Flerfaldige SM mästaren Mats Jonsson trea i sin Skoda Octavia.
Det blev finsk seger i Internationella 2WD genom paret Toni Herranen/Sebastian Virtanen i en Ford Fiesta Rally 4 4,5 före Isak Reiersen. Patrik Flodin fortsätter dominera i Nationella 2WD med sin Volvo 940 och var 1,30,1 före Emil Karlsson, även han i en Volvo 940 .

Av totalt 89 startande nådde 59 målgången i Älmhult på lördags eftermiddagen . Nästa Traditionella SM deltävling är redan om dryga fjorton dagar, då Rally Arvika står som arrangör 10-11 Juni.

Dela

Läs mer

New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...
Michelé Moutons hedras med en Emmy (film från San-Remo 1981)
Dokumentären "Queen of Speed" historien om den första kvinnliga rally...
Fyra deltävlingar i Traditionella Rally SM klara
Oron i världen sätter även sina spår i Rally. Rally...
Esapekka Lappi full säsong för Hyundai
Hyundai WRT line up för 2023 presenterades någon timme efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter