Skip to content

Tom tog sin första SM seger

Photo: Adam Owczarek/Photo MS

Tom Kristensson och Andreas Johansson tog sin första SM seger i helgens South Swedish Rally .

Tom och Andreas kom till SM deltävlingen South Swedish Rally med starkt självförtroende efter totalseger i det Polska mästerskapets deltävling Raijd Podiaski . Skåningen Tom kom till SM deltävlingen i Älmhult i sin Hyundai i20 R5 och tog ledningen redan på fredagens första sträcka, en ledning som han aldrig släppte trots bara 3 sträcksegrar. Toms seger i SM rallyt är den första totalsegern i karriären. Två blev Jari Liiten och trea Thomas Thunström. För SM ledaren P-G Andersson började rallyt dramatiskt redan på första sträckan då en remskiva satte stopp för fortsatt färd på fredagen. Man lyckades reparera felet och P-G kunde göra en omstart på lördagen och redan på första sträckan blev det sträckseger som blev ytterligare 7 sträckor innan målgång och som slutade med en trettonde plats totalt.

NMS Bodens Michael Wikström tog sin andra raka seger i klassen Nationella 4WD i sin Ford Fiesta WRC , före Albert Friberg i en Mitsubishi Lancer Evo 1X. Flerfaldige SM mästaren Mats Jonsson trea i sin Skoda Octavia.
Det blev finsk seger i Internationella 2WD genom paret Toni Herranen/Sebastian Virtanen i en Ford Fiesta Rally 4 4,5 före Isak Reiersen. Patrik Flodin fortsätter dominera i Nationella 2WD med sin Volvo 940 och var 1,30,1 före Emil Karlsson, även han i en Volvo 940 .

Av totalt 89 startande nådde 59 målgången i Älmhult på lördags eftermiddagen . Nästa Traditionella SM deltävling är redan om dryga fjorton dagar, då Rally Arvika står som arrangör 10-11 Juni.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter