Skip to content

Solberg tillbaka i Rally 1

Oliver Solberg är tillbaka i Hyundais Rally 1 bil till Safari Rallyt . Fjolårsvinnaren i Safari Rallyt Sebastien Ogier tillbaka.

43 förare fanns med på anmälningslistan till årets Safari Rally , Rally 1 klassen har flest anmälningar Toyota ,Kalle Rovanperä, Takamoto Katsuta, Elfyn Evans och Sebastien Ogier som vann rallyt 2021. Thierry Neuville, Ott Tänak och Oliver Solberg i Hyundai. Solberg som är tillbaka i Rally 1 bilen efter fått avstå Portugal och kommande Sardinien till Dani Sordo. M-Sport anlitar igen Sebastien Loeb övriga i teamet Craig Breen och Adrien Fourmaux för Märkes VM , medan Gus Greensmith med Jonas Andersson får stå över i Märkes VM och kör bara i Förar VM. Pierre Louis Loubet avstår Safari och ersätts av Greken Jourdan Serderidis i Ford Puma bilen.

I WRC2 klassen kommer varken de två toppnamnen i VM tabellen Yohan Rossel eller Andreas Mikkelsen till start . Kajetan Kajetanowicz , Sean Johnston och Martin Prokop är några av 10 anmälda i klassen . I WRC 3 klassen är det bara italienaren Giancarlo Davite som inte är hemmaförare.

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter