Skip to content

Evans snabbast på Portugal shakedown

Toyotas Elfyn Evans och M-Sports Craig Breen snabbast på årets första grus shakedown

Idag inleddes årets första grusrally i WRC och det allra första på underlaget för de nya Rally 1 bilarna . Rallyt inleddes sedvanligt med shakedown . Där Hyundais Dani Sordo inledde första rundan av Rally Portugals shakedown 2,58,3 , 0,3 sekunder före Elfyn Evans som sedan körde ytterligare två rundor och var snabbast på de båda 0,4 före M-Sports Graig Breen. Sebastien Loeb som gör sin andra start för M-Sport var över 2 sekunder efter Evans , Sebastien Ogier Toyota och gör ett inhopp för teamet i Portugal fick sjunde bästa tiden dryga sekunden efter teamkollegan Evans, VM ledaren Kalle Rovanperä var 0,2 sekunder efter Ogier . I WRC2 som i skrivandet stund inte kört klart shakedown har Teemu Suninen bästa tiden 3,03,5 ,0,5 före Oliver Solberg

Rally Portugal startar officiellt med en superspecial i Coimbra 2,82 km ikväll 20,00 svensk tid. Fredagens etapp med 8 sträckor inleds kl 9,05 svensk tid . Lördagen blir nog rallyts tuffaste etapp med rallyts längsta sträcka Amarante 37,24 km som körs som SS12 och SS15. Även SS11 och SS12 Cabeceiras de Basto är över 2 mil . Lördagen avslutas med Superspecialen Porto-Foz 3,30 km kl 19,43 svensk tid. Rallyt avslutas på söndag med 5 sträckor där välkända Fafe som Power Stage med start 14,43 svensk tid.

Du följer hela rallyt på vår nya Live Uppdate där du kan chatta med oss och ställa frågor. Under rubriken Rally Portugal hittar du startlistor med mera.

Dela

Läs mer

European Rally Trophy i nytt format
FIA European Rally Trophy (ERT) har omstrukturerats inför 2023 med...
VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter