Skip to content

Evans snabbast på Portugal shakedown

Toyotas Elfyn Evans och M-Sports Craig Breen snabbast på årets första grus shakedown

Idag inleddes årets första grusrally i WRC och det allra första på underlaget för de nya Rally 1 bilarna . Rallyt inleddes sedvanligt med shakedown . Där Hyundais Dani Sordo inledde första rundan av Rally Portugals shakedown 2,58,3 , 0,3 sekunder före Elfyn Evans som sedan körde ytterligare två rundor och var snabbast på de båda 0,4 före M-Sports Graig Breen. Sebastien Loeb som gör sin andra start för M-Sport var över 2 sekunder efter Evans , Sebastien Ogier Toyota och gör ett inhopp för teamet i Portugal fick sjunde bästa tiden dryga sekunden efter teamkollegan Evans, VM ledaren Kalle Rovanperä var 0,2 sekunder efter Ogier . I WRC2 som i skrivandet stund inte kört klart shakedown har Teemu Suninen bästa tiden 3,03,5 ,0,5 före Oliver Solberg

Rally Portugal startar officiellt med en superspecial i Coimbra 2,82 km ikväll 20,00 svensk tid. Fredagens etapp med 8 sträckor inleds kl 9,05 svensk tid . Lördagen blir nog rallyts tuffaste etapp med rallyts längsta sträcka Amarante 37,24 km som körs som SS12 och SS15. Även SS11 och SS12 Cabeceiras de Basto är över 2 mil . Lördagen avslutas med Superspecialen Porto-Foz 3,30 km kl 19,43 svensk tid. Rallyt avslutas på söndag med 5 sträckor där välkända Fafe som Power Stage med start 14,43 svensk tid.

Du följer hela rallyt på vår nya Live Uppdate där du kan chatta med oss och ställa frågor. Under rubriken Rally Portugal hittar du startlistor med mera.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter