Skip to content

Nil Solans tog hem segern på Las Palmas

30 årige Spanjoren Nil Solans tog sin andra seger i ERC

Spanjoren Luis Monzon dominerade asfaltsrallyt Rally Islas Canarias fram till SS9 då han fick tekniska problem på sin Skoda Fabia , Nil Solans kunde då överta ledningen med 10 sekunders marginal till Yohann Bonato. Inför sista sträckan, Power Stage sträckan SS13 San Mateo hade Bonato en marginal på 0,6 sekunder till ERC ledaren Efrén Llarena på en tredje plats , en marginal som Llarena tog in på sista sträckan med 0,1 sekunders marginal till Bonato som halkade ner till tredje platsen. MRF Tyres föraren Llarena kunde därmed behålla totalledningen i ERC, 5 poäng före Nil Solans efter tagit 4 poäng på Power Stage. Segern för Nil Solans blev hans andra ERC seger i karriären då han tog sin första seger i årets första deltävling Rally Serras de Fafe .
I RC4 klassen tog fransmannen Laurent Pellier hem segern i sin Opel Corsa 8,9 före landsmannen Anthony Fotia i en Renault Clio. Det blev hemmaseger i RC5 klassen då Alejandro Alfonso Martin tog hem segern med 11,6 marginal Marrero Martin även han Renault Clio R5. Toksports WRT Clio Trophy blev grekisk seger då Paulo Soria med 45,1 marginal segrade före hemmaföraren Matias Fuentes . För enda svensken i rallyt, Viktor Hansen med kartläsaren Victor Johansson slutade helgen med en 28:e plats totalt och en 12:e plats i RC4 klassen .

Resultat från Rally Islas Canarias finns under Resultat på vår sida .

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter