Skip to content

Nil Solans tog hem segern på Las Palmas

Nil Solans/Marc Marti segrade i FIA European Rally Championship in Las Palmas, Canarias on 14th May 2022 // @World / Red Bull Content Pool //

30 årige Spanjoren Nil Solans tog sin andra seger i ERC

Spanjoren Luis Monzon dominerade asfaltsrallyt Rally Islas Canarias fram till SS9 då han fick tekniska problem på sin Skoda Fabia , Nil Solans kunde då överta ledningen med 10 sekunders marginal till Yohann Bonato. Inför sista sträckan, Power Stage sträckan SS13 San Mateo hade Bonato en marginal på 0,6 sekunder till ERC ledaren Efrén Llarena på en tredje plats , en marginal som Llarena tog in på sista sträckan med 0,1 sekunders marginal till Bonato som halkade ner till tredje platsen. MRF Tyres föraren Llarena kunde därmed behålla totalledningen i ERC, 5 poäng före Nil Solans efter tagit 4 poäng på Power Stage. Segern för Nil Solans blev hans andra ERC seger i karriären då han tog sin första seger i årets första deltävling Rally Serras de Fafe .
I RC4 klassen tog fransmannen Laurent Pellier hem segern i sin Opel Corsa 8,9 före landsmannen Anthony Fotia i en Renault Clio. Det blev hemmaseger i RC5 klassen då Alejandro Alfonso Martin tog hem segern med 11,6 marginal Marrero Martin även han Renault Clio R5. Toksports WRT Clio Trophy blev grekisk seger då Paulo Soria med 45,1 marginal segrade före hemmaföraren Matias Fuentes . För enda svensken i rallyt, Viktor Hansen med kartläsaren Victor Johansson slutade helgen med en 28:e plats totalt och en 12:e plats i RC4 klassen .

Resultat från Rally Islas Canarias finns under Resultat på vår sida .

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter