Skip to content

100 anmälda till Rally Portugal

Franska världsmästarna Ogier och Loeb kommer till start i Portugal . Oliver Solberg i WRC 2

100 anmälda ekipage i Rally Portugal som avgörs 19-21 Maj fjärde deltävlingen i WRC och den första på grus i år. Sebastien Ogier är tillbaka i Toyota och Sebastien Loeb gör sin andra start för M-Sport för året. Oliver Solberg har fått lämna Hyundais Rally 1 bilen till Dani Sordo. Men kommer till start för Hyundai i WRC 2 klassen . För första gången finns 12 Rally 1 bilar anmälda. Toyota med line up Kalle Rovanperä, Elfyn Evans , Sebastien Ogier och Takamoto Katsuta , Hyundai med Thierry Neuville, Ott Tänak och Dani Sordo. M-Sport Sebastien Loeb, Craig Breen, Gus Greensmith för Adrien Fourmaux del är en start högst, osäker ett besked väntas de närmaste dagarna från M-Sport om Fourmaux ej kommer till start ersätts han av annan förare, Pierre Louis Loubet i en Rally 1 Puma .

WRC 2 klassen fortsätter att öka antal startande, till Portugal är hela 42 förare anmälda . Där Andreas Mikkelsen är tillbaka för Toksport . Teemu Suninen och Oliver Solberg i Hyundai , Rally Croatiens klassvinnare Yohan Rossel . M-Sports WRC2 förare Jari Huttunen är inte anmäld.

Grustävlingen i Portugal blir också den tredje för JWRC eller numera kallad WRCJ med 7 anmälda . I den nationella klassen är det intressant med samtliga 8 startande i en Toyota GR Yaris.

Vodafone Rallye de Portugal körs den 19-21 maj start på torsdagen med shakedown och en superspecial på kvällen. Fredagen innehåller 8 sträckor på totalt 121,67 km. Lördagen blir den tuffaste etappen med två sträckor över 37 km och 4 som är över 21 km dagen avslutas med en Superspecial på 3,30 km. Avslutande etappen på söndagen har 5 sträckor med den kända Power Stage Fafe 11,18 km som avslutning på dagen.

Dela

Läs mer

P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter