Skip to content

100 anmälda till Rally Portugal

Sebastien Ogier/Julien Ingrassia Rally Portugal 2021 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Franska världsmästarna Ogier och Loeb kommer till start i Portugal . Oliver Solberg i WRC 2

100 anmälda ekipage i Rally Portugal som avgörs 19-21 Maj fjärde deltävlingen i WRC och den första på grus i år. Sebastien Ogier är tillbaka i Toyota och Sebastien Loeb gör sin andra start för M-Sport för året. Oliver Solberg har fått lämna Hyundais Rally 1 bilen till Dani Sordo. Men kommer till start för Hyundai i WRC 2 klassen . För första gången finns 12 Rally 1 bilar anmälda. Toyota med line up Kalle Rovanperä, Elfyn Evans , Sebastien Ogier och Takamoto Katsuta , Hyundai med Thierry Neuville, Ott Tänak och Dani Sordo. M-Sport Sebastien Loeb, Craig Breen, Gus Greensmith för Adrien Fourmaux del är en start högst, osäker ett besked väntas de närmaste dagarna från M-Sport om Fourmaux ej kommer till start ersätts han av annan förare, Pierre Louis Loubet i en Rally 1 Puma .

WRC 2 klassen fortsätter att öka antal startande, till Portugal är hela 42 förare anmälda . Där Andreas Mikkelsen är tillbaka för Toksport . Teemu Suninen och Oliver Solberg i Hyundai , Rally Croatiens klassvinnare Yohan Rossel . M-Sports WRC2 förare Jari Huttunen är inte anmäld.

Grustävlingen i Portugal blir också den tredje för JWRC eller numera kallad WRCJ med 7 anmälda . I den nationella klassen är det intressant med samtliga 8 startande i en Toyota GR Yaris.

Vodafone Rallye de Portugal körs den 19-21 maj start på torsdagen med shakedown och en superspecial på kvällen. Fredagen innehåller 8 sträckor på totalt 121,67 km. Lördagen blir den tuffaste etappen med två sträckor över 37 km och 4 som är över 21 km dagen avslutas med en Superspecial på 3,30 km. Avslutande etappen på söndagen har 5 sträckor med den kända Power Stage Fafe 11,18 km som avslutning på dagen.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter