Skip to content

Fourmaux framtid i M-sport osäker

Adrien Fourmaux framtid som Rally 1 förare i M-Sport diskuteras . Beslut väntas komma inom en vecka.

Efter våldsam krasch i Monte Carlo och även en kraftig krasch i helgens Rally Croatia , det blev även två kraftiga avåkningar även ifjol Rally Ypres och Monza för fransmannen. Nu ifrågasätts fransmannens medverkan i M-Sport allt mer efter 0 poäng i VM tabellen efter tre körda deltävlingar. M-Sports chef Malcolm Wilson och Teamchefen Richard Millener kommer att under veckan diskutera Fourmaux medverkan. rapporterar Dirtfish .
-”Vi har lite saker att diskutera och beslut som ska fattas. Adrien har kört av vägen alldeles för många gånger , alldeles för många gånger” säger teamchefen Millener till Dirtfish.
M-Sport överväger att återta anmälan för Fourmaux i nästa del tävlingen Rally Portugal 19-21 Maj. Enligt uppgifter kommer ett beslut inom en vecka .
-# Vi funderar på det här i veckan, vi har anmält Adrien till Portugal och visst är det möjligt att han kör där också, men vi har också ett stort antal alternativ säger Millener och fortsätter: vi kan fortsätta som om ingenting hade hänt och låta honom köra i Portugal eller besluta oss för att han inte kör en Rally 1 bil längre.Svaret på frågan ligger förmodligen någonstans mitt emellan.” avslutar Richard Millener.
Enligt Millener är hela teamet frusterad , efter kraschen i Monte Carlo var Adrien på M-Sport verkstaden och hjälpte till att få bilen klar , Men det kan inte godtas som ursäkt varje gång enligt Millener.

Om inte Fourmaux kommer till start i Portugal, ligger väl styrning till Jari Huttunen närmast, Jari som redan tillhör teamet och kör idag i M-Sports WRC2 klass.

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter