Skip to content

Fourmaux framtid i M-sport osäker

Adrien Fourmaux framtid som Rally 1 förare i M-Sport diskuteras . Beslut väntas komma inom en vecka.

Efter våldsam krasch i Monte Carlo och även en kraftig krasch i helgens Rally Croatia , det blev även två kraftiga avåkningar även ifjol Rally Ypres och Monza för fransmannen. Nu ifrågasätts fransmannens medverkan i M-Sport allt mer efter 0 poäng i VM tabellen efter tre körda deltävlingar. M-Sports chef Malcolm Wilson och Teamchefen Richard Millener kommer att under veckan diskutera Fourmaux medverkan. rapporterar Dirtfish .
-”Vi har lite saker att diskutera och beslut som ska fattas. Adrien har kört av vägen alldeles för många gånger , alldeles för många gånger” säger teamchefen Millener till Dirtfish.
M-Sport överväger att återta anmälan för Fourmaux i nästa del tävlingen Rally Portugal 19-21 Maj. Enligt uppgifter kommer ett beslut inom en vecka .
-# Vi funderar på det här i veckan, vi har anmält Adrien till Portugal och visst är det möjligt att han kör där också, men vi har också ett stort antal alternativ säger Millener och fortsätter: vi kan fortsätta som om ingenting hade hänt och låta honom köra i Portugal eller besluta oss för att han inte kör en Rally 1 bil längre.Svaret på frågan ligger förmodligen någonstans mitt emellan.” avslutar Richard Millener.
Enligt Millener är hela teamet frusterad , efter kraschen i Monte Carlo var Adrien på M-Sport verkstaden och hjälpte till att få bilen klar , Men det kan inte godtas som ursäkt varje gång enligt Millener.

Om inte Fourmaux kommer till start i Portugal, ligger väl styrning till Jari Huttunen närmast, Jari som redan tillhör teamet och kör idag i M-Sports WRC2 klass.

Dela

Läs mer

USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...
Ogier på väg mot sin sjunde Rally Mexico seger
Sebastien Ogier är på väg att sätta ännu ett nytt...
Oliver Solberg segrade alla sträckor på lördags etappen
För WRC 2 har rallyt turbulent , hittills har man...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter