Skip to content

Pirelli får skarp kritik efter Rally Croatia

Åtta punkteringar och tre fälgbrott problem för Pirelli

Däcken var ett stort problem i helgens WRC deltävling i Croatien.På våta dimmiga o lera o grus på sträckorna använde teamen Pirellis våt däck. Ett däck som används sällan och enligt säker källa till worldrally så har helgens våta däck aldrig använts i en tävling i WRC.
Sju av de 11 Rally 1 bilarna fick problem , värst drabbade var Pierre Louis Loubet som fick tre punkteringar samma dag. Elfyn Evans fick punktering två gånger, rallyts vinnare Kalle Rovanperä drabbades sista dagen . Takamoto Katsuta, Gus Greensmith, Ott Tänak .Neuville var övriga förare som drabbades. M-Sports team chef säger till motorsport.com
-” Det här är något vi måste se över ganska snabbt, Jag vill ha starka däck och han fortsätter, vi använder sällan blöta däck och innan det här rallyt visste vi att det skulle bli blött. När du har däck som du använder med några års mellanrum lägger du inte mycket pengar och kraft på utveckling, och det är fullt förståeligt .Men efter att ha visat i detta rally med alla punkteringar måste Pirelli se över det. Även om inget händer måste vi ha en diskussion om detta eftersom det är orättvisst mot förare och team, Vi spenderar mycket pengar varje rally på bland annat däck. ” avslutar Millener
Terenzio Testoni Pirellis PR chef svara att teamen inte behöver ha panik och säger
-”Om man tittar på vad som hände i rallyt så var det i linje med vad vi förväntat oss, Åtta punkteringar och tre trasiga fälgar kan jag inte säga är panik” avslutar Testoni .

Dela

Läs mer

VM ledaren i Croatien
Oliver Solberg som efter 1 seger (Svenska Rallyt) och en...
Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter