Skip to content

Pirelli får skarp kritik efter Rally Croatia

Åtta punkteringar och tre fälgbrott problem för Pirelli

Däcken var ett stort problem i helgens WRC deltävling i Croatien.På våta dimmiga o lera o grus på sträckorna använde teamen Pirellis våt däck. Ett däck som används sällan och enligt säker källa till worldrally så har helgens våta däck aldrig använts i en tävling i WRC.
Sju av de 11 Rally 1 bilarna fick problem , värst drabbade var Pierre Louis Loubet som fick tre punkteringar samma dag. Elfyn Evans fick punktering två gånger, rallyts vinnare Kalle Rovanperä drabbades sista dagen . Takamoto Katsuta, Gus Greensmith, Ott Tänak .Neuville var övriga förare som drabbades. M-Sports team chef säger till motorsport.com
-” Det här är något vi måste se över ganska snabbt, Jag vill ha starka däck och han fortsätter, vi använder sällan blöta däck och innan det här rallyt visste vi att det skulle bli blött. När du har däck som du använder med några års mellanrum lägger du inte mycket pengar och kraft på utveckling, och det är fullt förståeligt .Men efter att ha visat i detta rally med alla punkteringar måste Pirelli se över det. Även om inget händer måste vi ha en diskussion om detta eftersom det är orättvisst mot förare och team, Vi spenderar mycket pengar varje rally på bland annat däck. ” avslutar Millener
Terenzio Testoni Pirellis PR chef svara att teamen inte behöver ha panik och säger
-”Om man tittar på vad som hände i rallyt så var det i linje med vad vi förväntat oss, Åtta punkteringar och tre trasiga fälgar kan jag inte säga är panik” avslutar Testoni .

Dela

Läs mer

34 anmälda på 14 timmar till SM premiären
Lima MS blir första arrangören ut i 2023 stora SM...
P-G Andersson i nytt team inför SM 2023
P-G Andersson med kartläsaren Anders Fredriksson SM vinnare 2022, hade...
RACC rallyt ute ur WRC kalendern efter 28 år
Det Spanska VM rallyt, Rally Catalunya kom med i WRC...
Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter