Skip to content

Fight om podium platser sista dagen

Breen o Neuville fightas om sista pallplatsen. Rovanperä leder inför de två sista sträckorna av Rally Croatien.

Finländaren och VM ledaren Kalle Rovanperä har dominerat asfaltsrallyt i Croatien. Tog hand om ledningen redan på första sträckan och leder med 28,4 sekunder före Ott Tänak inför de två sista sträckorna. Hyundais Thierry Neuville och M-Sports Craig Breen fightas om sista pallplatsen. Breen tappade tredje platsen på SS18 till Neuville och inför de två sista sträckorna skiljer det 7,8 sekunder mellan de båda. Elfyn Evans är på en 5:e plats 1,01,3 efter teamkamraten Rovanperä . Toyotas Takamoto Katsuta på en sjätte plats . Gus Greensmith som har haft en del problem med bland annat punkteringar är på en fjortonde plats 14,05,0 efter. Esapekka Lappi som fick bryta redan på rallyts första sträcka och fick massa tilläggsminuter inför omstarten på gårdagen, men som sedan visat sin kapacitet genom att vinna 4 sträckor igår och hänger med på sträcktiderna även idag, är trots detta på 37:e punkteringar plats orsakat av fredagens missöde.

Precis som Rovanperä har Yohan Rossel i WRC2 /RC2 dominerat rallyt och leder med 48,7 och är på en sjunde plats i totalen ,inför de två sista sträckorna före Nikolay Gryazin, trea är fjolårets WRC3 vinnare här i Croatien polacken Kajetan Kajetanowicz Skoda som har 5,7 upp till Gryazin.

Efter 17 körda sträckor i JWRC/WRC3J leder 2021 JWRC champion Sami Pajari 24,6 före Estländaren Robert Virves trea är finnen Lauri Joona 1,08,6 efter sin landsman Pajari inför de tre sista sträckorna i juniorklassen.

Dela

Läs mer

Imponerande debut för Mille Johansson /Johan Grönvall
18 årige Mille Johansson från Katrineholm och kartläsaren Johan Grönvall...
Rally Sweden 2024 Succé
Det blev stor succé för svenska VM rallyt 2024. Visserligen...
Han gjorde det igen
Oliver Solberg och Elliot Edmondsson höll för favorittrycket, och tog...
Esapekka Lappi Rally Sweden segrare 2024
Esapekka Lappi och Janne Ferm tog hem segern i årets...
Solberg leder med över minuten inför Power Stage
Oliver Solberg med kartläsaren Elliot Edmondsson är på väg mot...
Adrien Fourmaux på väg mot sin första podiumplats
Esapekka Lappi Hyundai leder totalt inför avslutade 3 sträckor imorgon....

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter