Skip to content

Fight om podium platser sista dagen

Breen o Neuville fightas om sista pallplatsen. Rovanperä leder inför de två sista sträckorna av Rally Croatien.

Finländaren och VM ledaren Kalle Rovanperä har dominerat asfaltsrallyt i Croatien. Tog hand om ledningen redan på första sträckan och leder med 28,4 sekunder före Ott Tänak inför de två sista sträckorna. Hyundais Thierry Neuville och M-Sports Craig Breen fightas om sista pallplatsen. Breen tappade tredje platsen på SS18 till Neuville och inför de två sista sträckorna skiljer det 7,8 sekunder mellan de båda. Elfyn Evans är på en 5:e plats 1,01,3 efter teamkamraten Rovanperä . Toyotas Takamoto Katsuta på en sjätte plats . Gus Greensmith som har haft en del problem med bland annat punkteringar är på en fjortonde plats 14,05,0 efter. Esapekka Lappi som fick bryta redan på rallyts första sträcka och fick massa tilläggsminuter inför omstarten på gårdagen, men som sedan visat sin kapacitet genom att vinna 4 sträckor igår och hänger med på sträcktiderna även idag, är trots detta på 37:e punkteringar plats orsakat av fredagens missöde.

Precis som Rovanperä har Yohan Rossel i WRC2 /RC2 dominerat rallyt och leder med 48,7 och är på en sjunde plats i totalen ,inför de två sista sträckorna före Nikolay Gryazin, trea är fjolårets WRC3 vinnare här i Croatien polacken Kajetan Kajetanowicz Skoda som har 5,7 upp till Gryazin.

Efter 17 körda sträckor i JWRC/WRC3J leder 2021 JWRC champion Sami Pajari 24,6 före Estländaren Robert Virves trea är finnen Lauri Joona 1,08,6 efter sin landsman Pajari inför de tre sista sträckorna i juniorklassen.

Dela

Läs mer

Oliver Solberg eget R5 team 2023
Oliver Solberg som under året haft en delat tredje styrning...
Prag inleder Central Europe Rally
För första gången sedan 1973 arrangerar tre länder, Tyskland, Tjeckien,...
JWRC premiär i Rally Sweden för femte året
Sedan lanseringen av nuvarande JWRC 2018, har Svenska Rallyt varit...
New Zealand ute, Chile och Mexico gör comeback 2023
FIA och WRC promotorn presenterade idag WRC kalendern för 2023,...
Rally EM i Värmlandskogarna 2023
Royal Rally of Scandinavia heter Sveriges nya rallyfestival som från...
Hässleholm MK räddar rally SM
Efter att Fagersta MK hoppade av som arrangör av stora...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter