Skip to content

Fight om podium platser sista dagen

Breen o Neuville fightas om sista pallplatsen. Rovanperä leder inför de två sista sträckorna av Rally Croatien.

Finländaren och VM ledaren Kalle Rovanperä har dominerat asfaltsrallyt i Croatien. Tog hand om ledningen redan på första sträckan och leder med 28,4 sekunder före Ott Tänak inför de två sista sträckorna. Hyundais Thierry Neuville och M-Sports Craig Breen fightas om sista pallplatsen. Breen tappade tredje platsen på SS18 till Neuville och inför de två sista sträckorna skiljer det 7,8 sekunder mellan de båda. Elfyn Evans är på en 5:e plats 1,01,3 efter teamkamraten Rovanperä . Toyotas Takamoto Katsuta på en sjätte plats . Gus Greensmith som har haft en del problem med bland annat punkteringar är på en fjortonde plats 14,05,0 efter. Esapekka Lappi som fick bryta redan på rallyts första sträcka och fick massa tilläggsminuter inför omstarten på gårdagen, men som sedan visat sin kapacitet genom att vinna 4 sträckor igår och hänger med på sträcktiderna även idag, är trots detta på 37:e punkteringar plats orsakat av fredagens missöde.

Precis som Rovanperä har Yohan Rossel i WRC2 /RC2 dominerat rallyt och leder med 48,7 och är på en sjunde plats i totalen ,inför de två sista sträckorna före Nikolay Gryazin, trea är fjolårets WRC3 vinnare här i Croatien polacken Kajetan Kajetanowicz Skoda som har 5,7 upp till Gryazin.

Efter 17 körda sträckor i JWRC/WRC3J leder 2021 JWRC champion Sami Pajari 24,6 före Estländaren Robert Virves trea är finnen Lauri Joona 1,08,6 efter sin landsman Pajari inför de tre sista sträckorna i juniorklassen.

Dela

Läs mer

Starkt startfält WRC2:s första asfaltsrally
WRC2 klassen växer sig allt starkare deltävling efter deltävling i...
VM ledaren Sebastien Ogier i Rally Croatia
Sebastien Ogier som inför årets säsong skulle vara deltidsförare för...
USA närmar sig plats i WRC kalendern
Det har under lång tid förekommit diskussioner om att få...
Han tog seger nr 48 och pallplats 100 i helgen
46 årige kartläsaren Jonas Andersson tog sin 48:e seger och...
Oliver utökar sin VM ledning
Oliver Solberg tog tredje plats i helgens Rally Mexico efter...
Ogier slog landsmannen Loebs rekord
Seabstien Ogier lade ytterligare ett rekord till sin redan imponerande...

Nyhetsbrev

Prenumerera på rallynyheter